Selecteer een pagina

Tijger

-jeuk-

Sinds de zomer van 2018 zijn we met z’n drieën. We kregen een aanloopkat, die beslist bij ons wilde wonen. Tja, wat doe je dan? Allereerst op zoek naar “kat vermist”. Geen gehoor. Tijger zag er niet zo best uit: was uitgedroogd en ondervoed, had vlooien, wormen en oormijt, aldus de dierenkliniek.

Tijger is, als jonge kater, behandeld met best wel hevige middelen. Zo rond een jaar is hij daar gecastreerd. Tijger bleef klachten houden: met name jeuk en krabben. Zelf kiezen wij bij klachten altijd voor een orthomoleculaire en/of homeopathische behandeling. Via een prachtige folder belandden we bij “Behandel Natuurlijk”, veterinaire natuurgeneeskunde. Daphne stuurde ons een zeer gedetailleerd intake-formulier en vroeg om een foto van Tijger.

De kennismaking aan huis met ons, maar ook met Tijger was zo hartelijk en warm; dat voelde direct goed.  Daphne stelde een behandelplan op: Bachbloesems voor het zelfvertrouwen, een tinctuur voor de reiniging en celzouten voor de huid en de jeuk. Eventueel graanvrij voer. Bij het herhalingsconsult: iedereen blij. Wat een verbeteringen! Een uren slapende rustige kater, minder krabneiging en minder angstig. We gaan de medicatie deels afbouwen. We gaan nog een maandje door met de rest, voegen nog een kleikuurtje en een immunotherapie in de vorm van een spagyriek toe.Na weer een dikke maand sluiten we de behandeling af en zijn erg blij dat we op zo’n milde manier onze Tijger zo hebben zien opknappen: een prachtige vacht, geen jeuk en geen angst meer.

Aafke Bruijn

Gepubliceerd op

17 juni 2020