Selecteer een pagina

Wie ben ik

Daphne van Rooden

Als persoon ben ik passievol, gedreven, betrokken en enthousiast.

Ik geniet er enorm van om mens en dier met hulp van de natuur weer verder te kunnen helpen.

Ik ben Daphne van Rooden. Samen met mijn man Jan, Riesenschnautzer Mathilde (Tilly) en zwarte kat Oscar (Ozzy) woon ik in het pittoreske dorpje Sijbekarspel in Noord-Holland.

 

Kindertijd

Als kind voelde ik me al verbonden met dieren. Ontzettend jammer vond ik het dat we thuis enkel een parkietje hadden…en we hebben er heel wat gehad. Gerrit 1, Gerrit 2, Gerrit 3. Toen mochten we zelf namen gaan verzinnen en parkiet nummer 4 heette Toki en nummer 5 en tevens de laatste parkiet heette Dingo. Hij gaf kusjes en vloog graag door de kamer heen. Maar toch verlangde ik naar meer…op zijn minst een paard, een roedel honden, een stel konijnen en een poes of 2.
Ik vulde mijn vrije tijd met het uitlaten van de poedel van de buren, de teckels van de overburen, de spaniël van een eindje verder op en de Bobtail van een kennis. Op zaterdagen en in de vakanties hielp ik trouw mee op de kinderboerderij, de dieren voeren, ezel borstelen en hokken schoonmaken, ik was daar helemaal in mijn element.  Op mijn 15de kreeg ik mijn eerste harige vriendje: konijn Dunky! Wat was ik er blij mee! Uiteindelijk kwam Seb er, onze eerste hond thuis, een prachtige en heerlijke eigenwijze Golden Retriever. Omdat ik op kamers woonde, kon ik in het weekend enkel bij hem zijn. Maar o zo leuk was dat! Eindelijk een hond in huis! Een maatje, en wat voor één!

 

Opleiding MAS diermanagement

In Barneveld volgde ik de opleiding MAS richting diermanagement. Wat een heerlijkheid om met zoveel dierenliefhebbers deze opleiding te mogen volgen. Me dagelijks in theorie en veel praktijk onder dompelen in de dierenwereld. Van stages bij de katachtigen in de dierentuin tot het schapen verlossen (lammeren vangen) op de boerderij en assisteren bij een operatie in de dierenartspraktijk.

 

Reizen

Na de opleiding heb ik een paar jaar gereisd. Heerlijk een jaar lang rondgetrokken door Australië en genoten van het prachtige land en verrassende wildlife. Daarna ben ik een jaar als au pair naar Amerika gegaan, waar ik in mijn vrije tijd werkte als vrijwilliger en hielp bij een hondenpension -en trainingscentrum.

 

Beheerder ecologische kijkboerderij

Na het reizen besloot ik op zoek te gaan naar een dierenjob in Nederland. En kon ik terecht, eerst als dierverzorger en later als beheerder bij MAK Blokweer een ecologische kijkboerderij met Activiteitencentrum en prachtig natuurpark. Daar ontdekte ik ook de geneeskracht van kruiden en hoe het vee daar gebruik van maakte. En..daar wilde ik meer van weten!

Opleiding natuurgeneeskunde

Ik volgde 2 jaar de kruidenopleiding humaan bij de Kruidenvrouw in Oosterblokker, waar mijn liefde voor de natuur en kruiden enorm gevoed en verrijkt werd. Er ging een wereld voor mij open! Van het één kwam het ander en na de opleiding kruidengeneeskundige kwam ik op de Silverlinde terecht. Het voelde als een warm bad. Daar heb ik de 4 jarige HBO opleiding tot natuurgeneeskundige voor dieren gevolgd en in 2016 succesvol afgerond.

Daphne
Praktijk Behandel Natuurlijk

In 2016 ben ik officieel gestart met mijn praktijk Behandel Natuurlijk. In 2020 heb ik mijn baan als teamleider opgezegd, zodat ik me volledig op de natuurgeneeskunde kan richten.

 

Spirituele ontwikkeling

De laatste jaren ben ik me meer en meer spiritueel gaan ontwikkelen. Voordat ik naar Australië ging kwam Reiki al op mijn pad en heb ik Reiki 1 en 2 gevolgd. Daardoor had ik al enige ervaring met het werken/doorgeven van energie om te helen. Tijdens mijn spirituele ontdekkingstocht ontdekte ik dat ik een hele sterke verbinding heb met het natuurwezenrijk. We zijn verbonden op zielsniveau en tijdens het helen van de dieren werk ik nu ook samen met de natuurwezens, zo fijn om van hun hulp te krijgen. Margo Huggers van de Boshyacint en het Elohim Centrum geven me inzichten en tools die ik hierbij inzet. Ze helpen me ook bij het verwerken van mijn eigen pijnstukken, zodat ik steeds meer in mijn eigen kracht kom.

Daarnaast volg ik op dit moment een persoonlijk traject om mijn intuïtieve vermogens om te communiceren met (overleden) dieren nog verder te ontwikkelen bij Mirjam Diepenbrock van de Animal soul Academy. Dit is zo’n mooie verdieping in mijn werk als ondersteuner in de laatste levensfase van het dier en tijdens de sterfte-en rouwbegeleiding.

Mathilde

Dieren als helpers

Laat ik afsluiten met de dieren als mijn helpers. Ik ben hun zo dankbaar, ze helpen me, ondersteunen me, spiegelen me. Mathilde mijn Riesenschnautzer is mijn Zennn master, ze zorgt ervoor dat ik voldoende rust en tijd neem, goed geaard blijft, omdat ze anders overprikkelt raakt (ehhh ik duss ). Ze leert me mindfulness. Ze laat me zien hoe je optimaal van het leven kan genieten, want genieten dat kan zij volop En ze leert me wat onvoorwaardelijke liefde is..en nog veel meer. Oscar en mijn overleden dierenvrienden, komen me helpen bij de healings. Elke dag weer leer ik zoveel van dieren.