Selecteer een pagina

Wie ben ik

Als persoon ben ik passievol, gedreven, betrokken en enthousiast.
Ik geniet er enorm van om mens en dier met hulp van de natuur weer verder te kunnen helpen.
Even kort een voorstelstukje van de persoon achter Behandel Natuurlijk.

Ik ben Daphne van Rooden, geboren in 1977, gediplomeerd veterinair natuurgeneeskundige. Als kind al verzot op dieren en de natuur. Dat ik een opleiding in de dierenverzorging zou gaan doen stond als een paal boven water. Het werd de MAS in Barneveld met als richting diermanagement.  Na het behalen van mijn diploma heb ik een jaar op een melkveebedrijf gewerkt. Daarnaast heb ik Reiki 1 gedaan. Daarna heb ik een jaar als backpacker door Australië gereisd en op diverse boerderijen gewerkt. Na dit jaar vertrok ik naar Amerika om als au pair te werken. In mijn vrije tijd werkte ik als vrijwillige hondentrainer en verzorger bij een trainingscentrum en pension voor honden.

Na het reizen ben ik bij Stichting MAK Blokweer (www.mak-blokweer.nl) beland. Hier werk ik als beheerder van de Kijkboerderij. Een prachtige baan waarbij de dieren gehouden worden op een manier die zoveel mogelijk aansluit bij hun natuurlijke behoeftes. Een plek waar mens en dier elkaar op een mooie manier kunnen ontmoeten.

Van 2010-2012 heb ik kruidengeneeskunde gevolgd bij de Kruidenvrouw in Oosterblokker. Daarnaast heb ik Reiki 2 (Golden Age) gedaan en de opleiding Bach Bloesemtherapie voor dieren. Door het werken met kruiden en Bach Bloesems werd ik me nog meer bewust van de geneeskrachtige werking van de natuur. Het leek me fantastisch om dit in te zetten bij dieren. Zo gezegd zo gedaan, ik kwam terecht bij Silverlinde waar ik voor veterinaire natuurgeneeskunde (HBO) studeerde. Na het afronden van deze opleiding ben ik gestart met Behandel Natuurlijk, de praktijk voor veterinaire natuurgeneeskunde. Uitgeleerd ben ik echter nooit. Ik volg regelmatig met veel plezier lezingen en cursussen in mijn vakgebied, zo blijft mijn kennis actueel.