Selecteer een pagina

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een eeuwenoude traditionele geneeswijze

Het doel van natuurgeneeskunde is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te zetten tot genezing. Dit kan door middel van maatregelen en/of middelen. Bij dier (en mens) is alles met elkaar verbonden op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau.

Behandel Natuurlijk maakt gebruik van verschillende natuurgeneeskundige therapieën zoals:

 

Homeopathie

Bij de homeopathie wordt er van uit gegaan dat ziekte in het lichaam een verstoring is van de levensenergie. Als een stof bepaalde symptomen kan opwekken, kan hij die ook genezen. Door het middel te schudden en te verdunnen is er geen fysieke stof meer aanwezig, maar werkt het middel op energetisch niveau.

 

Bachbloesem therapie

Alles bestaat uit trillingen. Zo heeft ook elke bloesem zijn eigen trilling, net zoals elke gemoedstoestand een eigen trilling heeft. Een dier dat mentaal in balans is, krijgt minder snel en/of minder vaak fysieke of mentale klachten. Er zijn 38 bloesems en elk dier heeft in hoofdlijn één van deze 38 trillingen. Als hij door omgevingsfactoren uit die trilling wordt gehaald, helpt de toediening van één of meerdere van deze bloesems om hem weer in balans te brengen.

 

Celzouten

Mineralen die zo fijn verwreven zijn dat ze zo opgenomen kunnen worden in de cel. Dit is een therapie met name op het fysieke vlak die er vanuit gaat dat ziektes ontstaan door tekorten van mineralen in de cel. Door tekorten aan te vullen, gaan cellen weer goed functioneren en dit bevordert de gezondheid. Normaal worden deze zouten door de voeding aangevuld, maar bij ziekte of uitputting kan het tekort te groot worden waardoor extra aanvulling nodig is.

 

Voeding

Voeding is de basis van de gezondheid en dient goed aan te sluiten bij het spijsverteringsstelsel van het dier. Daarnaast beïnvloedt o.a. de mate van activiteit, voedingstoestand, leeftijd en eventuele dracht en lactatie de behoefte.

 

Aromatherapie

Hierbij wordt de geconcentreerde, wezenlijke plantkracht via oliën gewonnen uit de plant. Elke olie heeft een specifieke werking op fysiek en mentaal gebied. We gaan er bij dieren vanuit dat ze in staat zijn om zelf aan te geven aan welke oliën ze behoefte hebben. Daarom doen we tijdens een consult een olietest.

Fytotherapie

Therapie op basis van kruiden en geneeskrachtige planten. Deze therapie werkt met name op het fysieke lichaam. Elk kruid heeft zijn eigen werking. Dieren weten instinctief vaak welke kruiden ze nodig hebben, maar hebben vaak weinig mogelijkheden tot zelfmedicatie. Aan ons de taak om ze hierbij te helpen.

 

T-touch

Aanrakingstechniek waarbij de zenuwuiteinden worden gestimuleerd door specifieke aanraking. Dit bevordert lichaamsbewustzijn, bespiering, ontspanning en doorbloeding.

 

Reiki

Reiki is de universele energie die overal in en om ons heen is. Een verstoring van deze energie in ons lichaam kan leiden tot lichamelijke blokkades. Hierdoor zijn we sneller vatbaar voor ziekten. Via de handen van de Reikigever komt de helende energie in de energiekanalen van het dier. De Reikigever is het “doorgeefluik” van de energie. Door af te stemmen op het dier is het mogelijk direct de blokkades te behandelen waardoor de energie weer gaat stromen en het zelfherstellend vermogen van het dier wordt geactiveerd.
Een dier geeft zelf meestal aan of het Reiki wil ontvangen en vaak ook op welke plek. Een dier weet instinctief wat het nodig heeft.