Selecteer een pagina

Natuurgeneeskundig consult

Natuurgeneeskunde is een eeuwenoude traditionele geneeswijze

Het doel van natuurgeneeskunde is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te zetten tot genezing. Dit kan door middel van healing, zielshulp, telepathisch afstemmen, maatregelen en/of middelen. Bij dier (en mens) is alles met elkaar verbonden op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau.

Terugkerende klachten, maar geen van de behandelingen slaan aan? Of kies je bewust voor een natuurlijke behandeling om je dier van zijn klachten af te helpen? Dan ben je bij Behandel Natuurlijk op het juiste adres.

Ik denk graag met je mee, ik onderzoek, kijk, stem af op jouw dier met als doel zijn gezondheid helemaal in kaart te brengen en de oorzaak van de klacht te achterhalen en aan te pakken. Door inzet van natuurlijke therapieën en middelen, welke niet schadelijk zijn voor je dier en zijn omgeving, stimuleren we het zelfgenezend vermogen.

Op naar een goede gezondheid op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Alles werkt namelijk met elkaar samen. Ik loop graag een tijdje met jullie mee. Met behulp van de natuur zorg ik voor het herstellen en behouden van de juiste balans.

De gezondheid van het dier wordt geoptimaliseerd door het zelfgenezend vermogen te activeren. Elk dier is uniek en krijgt dan ook een behandeling op maat. Hierin staat het aanpakken van de oorzaak centraal en wordt symptoombestrijding vermeden, dankzij een holistische benadering. Er zijn verschillende therapieën bij natuurgeneeskunde die ingezet kunnen worden zoals homeopathie, kruidengeneeskunde, Bach bloesems, aromatherapie, TTouch, celzouttherapie en Spagyriek. Hiermee kunnen effectief diverse klachten uiteenlopend van ouderdomsklachten tot gedragsproblemen behandeld worden. Behandel Natuurlijk behandelt alle dieren: honden, katten, paarden, vee maar ook kleine huisdieren zoals konijnen en cavia’s.

Voor welke klachten?
 • Gedragsproblemen, zoals angst
 • Spijsverteringsklachten, zoals diarree
 • Bewegingsklachten, zoals artrose
 • Hormonale klachten, zoals schijndracht
 • Huidklachten, zoals jeuk
 • Ouderdomsklachten, zoals incontinentie

 

Even alles op een rijtje 
 • Holistische benadering; ik kijk naar het geheel
 • Ondersteuning op alle niveaus: mentaal, energetisch fysiek en emotioneel
 • Elk dier is uniek en krijgt een behandeling op maat
 • Consulten bij jouw dier thuis of op stal, of op afstand via Zoom, Skype of telefonisch.
 • Geen symptoombestrijding maar aanpakken van de oorzaak
 • Persoonlijke één op één begeleiding
Behandel Natuurlijk maakt gebruik van verschillende natuurgeneeskundige therapieën zoals:

Homeopathie

 Bij de homeopathie wordt er van uit gegaan dat ziekte in het lichaam een verstoring is van de levensenergie. Als een stof bepaalde symptomen kan opwekken, kan hij die ook genezen. Door het middel te schudden en te verdunnen is er geen fysieke stof meer aanwezig, maar werkt het middel op energetisch niveau.

 

Bachbloesem therapie

Alles bestaat uit trillingen. Zo heeft ook elke bloesem zijn eigen trilling, net zoals elke gemoedstoestand een eigen trilling heeft. Een dier dat mentaal in balans is, krijgt minder snel en/of minder vaak fysieke of mentale klachten. Er zijn 38 bloesems en elk dier heeft in hoofdlijn één van deze 38 trillingen. Als hij door omgevingsfactoren uit die trilling wordt gehaald, helpt de toediening van één of meerdere van deze bloesems om hem weer in balans te brengen.

Celzouten

Mineralen die zo fijn verwreven zijn dat ze zo opgenomen kunnen worden in de cel. Dit is een therapie met name op het fysieke vlak die er vanuit gaat dat ziektes ontstaan door tekorten van mineralen in de cel. Door tekorten aan te vullen, gaan cellen weer goed functioneren en dit bevordert de gezondheid. Normaal worden deze zouten door de voeding aangevuld, maar bij ziekte of uitputting kan het tekort te groot worden waardoor extra aanvulling nodig is.

 

Voeding

Voeding is de basis van de gezondheid en dient goed aan te sluiten bij het spijsverteringsstelsel van het dier. Daarnaast beïnvloedt o.a. de mate van activiteit, voedingstoestand, leeftijd en eventuele dracht en lactatie de behoefte.

 

Aromatherapie

Hierbij wordt de geconcentreerde, wezenlijke plantkracht via oliën gewonnen uit de plant. Elke olie heeft een specifieke werking op fysiek en mentaal gebied. We gaan er bij dieren vanuit dat ze in staat zijn om zelf aan te geven aan welke oliën ze behoefte hebben. Daarom doen we tijdens een consult een olietest.

Fytotherapie

Therapie op basis van kruiden en geneeskrachtige planten. Deze therapie werkt met name op het fysieke lichaam. Elk kruid heeft zijn eigen werking. Dieren weten instinctief vaak welke kruiden ze nodig hebben, maar hebben vaak weinig mogelijkheden tot zelfmedicatie. Aan ons de taak om ze hierbij te helpen.

 

 

Mindfulness met je dier 

Ik leer je een combinatie van Mindfulness en de Trust Techniek. Hierdoor kun je zelfstandig met je dier aan de slag voor meer ontspanning, voor het aanleren van nieuw gedrag. Maar ook om trauma’s te helpen verwerken en om de band met je dier te verdiepen. Iets wat ik elk dier en verzorger zo gun. In deze blog lees je er meer over.

 

TTouch

Aanrakingstechniek waarbij de zenuwuiteinden worden gestimuleerd door specifieke aanraking. Dit bevordert lichaamsbewustzijn, bespiering, ontspanning en doorbloeding. 

 

Natuurgeneeskunde is geen vervanging voor de dierenarts. Heeft uw dier ernstige klachten, ga dan eerst naar de dierenarts.