Selecteer een pagina

Sara

-pijn en agressie-

Sara, mijn kat van ruim 9 jaar oud vertoonde ineens “vaag” gedrag. Hoe makkelijk ze normaal in de omgang was, deed ze nu agressief en wilde continue weg van huis. Ook zag ik dat ze moeilijker de bank op sprong en ze voorzichtiger liep. Ook het gedrag van mijn andere kat was door de gedragswisseling van Sara veranderd.

Ik was eerder al bij de dierenarts geweest en die constateerde pijn bij laatste stuk rug naar haar heupen toe. Het gedrag heb ik laten onderzoeken via bloedtesten of er mogelijk schildklier probleem was. Dit was zeer onwaarschijnlijk maar we wilde dingen uitsluiten, haar schildklier bleek gelukkig goed te functioneren. Met een pijnstillingskuur ging ik daar weer weg, maar het was een groot gevecht om de medicatie te geven. Ook gaf het te weinig verbetering.

Ik ben via via in contact gekomen met Daphne en zij is langs geweest. Sara was erg gestresst en wilde tijdens het hele consult naar buiten vluchten. Er bleek dat er een duidelijke link was tussen haar pijn en haar gedrag.

Middels natuurlijk pijnbestrijding (waaronder TTouch en kruiden) in combinatie met een middel (homeopathisch) voor het trauma (ze bleek gevallen te zijn bij de buren) zijn we aan de slag te gaan. Gedurende 6 weken heeft ze natuurlijke pijnstilling gehad en dat had een positief effect. Hierdoor was ze ook niet meer agressief en weer benaderbaar! Ze begon zich weer op haar gemak te voelen bij mij thuis. Het blijft een buiten kat die graag overal rond zwerft, maar ze kan nu eindelijk thuis ook weer ontspannen. Ik ben blij dat we konden achterhalen wat er echt me haar aan de hand was.

Daphne, bedankt voor de goede zorgen en de contactmomenten als er vragen waren! Dat heeft zeker geholpen in het vertrouwen dat het allemaal goed ging komen.

Suzan Vlaar

Gepubliceerd op

17 juni 2020