Selecteer een pagina

Storm

Dit is mijn hond Storm, een mixje van 3,5 jaar.
Een tijdje geleden liep ik met hem op het uitrenveld toen er uit het niets twee grote honden aan kwamen rennen die hem opjoegen. Storm rende een straat in, de honden achter hem aan. Ik rende achter hun aan maar kon Storm niet meer terug vinden hoe ik ook zocht en riep. Na ruim een kwartier vond ik hem dicht bij mijn huis. Hij bibberde en was heel angstig. De weken hierna was hij bang als wij naar buiten gingen, hij keek steeds rond, bleef stijf staan en als hij in de verte een andere hond zag begon hij al te blaffen.

Ik belde Daphne met de vraag of zij Storm kon helpen. Wij maakten meteen een afspraak voor over enkele dagen en ik kreeg per mail een vragenlijst toegestuurd. Op een vrijdag kwam Daphne (meer…)

Shelty

Een jaar geleden nam ik contact op met Daphne. Op dat moment werd onze shetlander Shelty steeds strammer en was ik er behoorlijk mee aan. Shelty is bekend met PPID, IR en hoefbevangenheid. Hij is 5,5 jaar geleden op ons pad gekomen en toen stond hij er al niet lekker bij en met de nodige zorg en aandacht kwam hij beter op conditie, zijn hoeven worden goed onderhouden. Reguliere medicatie leek aanvankelijk wel een positieve tik te geven maar Shelty werd er ook erg lusteloos op, zelfs bij minimale doses.

In de winter van 2019/2020 werd Shelty ook nog eens steeds strammer, na alle standaard ideeën wilde ik er graag eens het over een andere boeg gooien. Daphne is ons gaan begeleiden met ondersteuning van diverse technieken en middelen. De eerste (meer…)

Taro

Wij hebben een Golden Retriever van bijna 2 jaar. Taro is een leuke, vriendelijke, makkelijke en goed luisterde hond. Sinds 3 maanden wil hij niet alleen niet graag meer de auto in, waarschijnlijk door een negatieve ervaring.

Wij kwamen met een hulpvraag bij Daphne en zij adviseerde een Bach Bloesems en Mindfulness oefeningen om samen met Taro te doen. Om hem meer uit zijn koppie te halen, zijn angst om te zetten in vertrouwen zoals zij dat zegt. Je hoofd leeg te maken en proberen nergens aan te denken. Taro (meer…)

Bruce

Sommige dieren verovering direct een plekje in mijn hart. Zo ook met Bruce. Ik laat jullie daarom graag even kennismaken met Bruce.

Yvonne, de verzorgster van Bruce had contact met me opgenomen omdat Bruce kampte met hoefproblemen en gedragsproblemen. Voordat ik aan stal kom voor het consult maak ik altijd eerst telepathisch contact via een foto, zo ook bij Bruce.

Dit kwam er uit het telepathisch gesprek:
Bruce heeft een schil om hem heen. Hij laat niet vaak zien wie hij echt is. Hij is stekelig en hard van buiten maar zacht van binnen. Maar ook een echte clown. De grappen en stekels wisselen elkaar af.  Hij is jong in gedrag, gedraagt zich als een puber. Hij heeft moeite om volwassen te worden. Hij ziet volwassen zijn als enkel werken en geen ruimte voor gekkigheid, daar verzet hij zich tegen. Hij verlegt graag (meer…)

Bella

Onze mooie Bella werd 2 weken geleden plotseling heel erg ziek. Ze bleef overgeven en een bepaald moment kroop ze weg. Ze wilde niet eten en drinken, de derde dag konden we haar nergens vinden. Na veel zoeken vonden we haar weggekropen achter de houten veranda bank. Door een plank weg te halen konden we haar pakken. Haar energie was ver weg, een rit naar de dokter, vochtinfuus,middel tegen misselijkheid en iets tegen ontsteking ging ze weer mee terug naar huis. De situatie werd slechter en slechter.  Dag 5 belde ik Daphne onze natuurgeneeskundige, ze kwam direct. Bella was ver weg en al 1/4 van haar lichaamsgewicht kwijt. (meer…)

Tijger

-jeuk-

Sinds de zomer van 2018 zijn we met z’n drieën. We kregen een aanloopkat, die beslist bij ons wilde wonen. Tja, wat doe je dan? Allereerst op zoek naar “kat vermist”. Geen gehoor. Tijger zag er niet zo best uit: was uitgedroogd en ondervoed, had vlooien, wormen en oormijt, aldus de dierenkliniek.

Tijger is, als jonge kater, behandeld met best wel hevige middelen. Zo rond een jaar is hij daar gecastreerd. Tijger bleef klachten houden: met name jeuk en krabben. Zelf kiezen wij bij klachten altijd voor een orthomoleculaire en/of homeopathische behandeling. Via een prachtige (meer…)

Sara

-pijn en agressie-

Sara, mijn kat van ruim 9 jaar oud vertoonde ineens “vaag” gedrag. Hoe makkelijk ze normaal in de omgang was, deed ze nu agressief en wilde continue weg van huis. Ook zag ik dat ze moeilijker de bank op sprong en ze voorzichtiger liep. Ook het gedrag van mijn andere kat was door de gedragswisseling van Sara veranderd.

Ik was eerder al bij de dierenarts geweest en die constateerde pijn bij laatste stuk rug naar haar heupen toe. Het gedrag heb ik laten onderzoeken via bloedtesten of er mogelijk schildklier probleem was. Dit was zeer (meer…)

Jessey

Hallo, ik ben Jessey, langharige Pers en poes! Ik woon nu al een dik half jaar bij Riek en Nico, maar voordat het zover was pfffff. Ik ga het je vertellen.

In juni werd ik door iemand op straat gevonden en naar het asiel gebracht. Daar hebben ze een foto van mij op hun website gezet en oproepen geplaatst in weekbladen, maar niemand was mij kennelijk kwijt, geen enkele reactie. Ondertussen werd ik onderzocht, (meer…)

Jochem

– Artrose-

Jochem is de een cyperse (je-weet-wel) kater. Hij komt oorspronkelijk uit het asiel, waardoor het niet helemaal duidelijk is wat voor leeftijd hij heeft. Vermoedelijk is hij een jaar of 13. Hij woont nu al heel wat jaren bij Mary.

In het asiel waren zijn bewegingen al wat stram waardoor ze artrose vermoedden. De eerste jaren bij Mary leverde dit geen zichtbare beperkingen op, totdat hij ineens op 3 poten liep. Er zijn toen röntgenfoto’s gemaakt waaruit bleek dat er flink artrose zat bij zijn knieën en heupen. De dierenarts adviseerde levenslang Loxicom (NSAID). Door de inzet van de Loxicom kon Jochem al vrij snel alle 4 zijn poten weer belasten.

Echter Mary wilde Jochem niet de rest van zijn leven de Loxicom geven, omdat dit nogal een belasting voor zijn lichaam is. Aan de andere kant was ze ook blij dat hij pijnvrij was. Daarom schakelde ze mij in.    (meer…)

Kees

Ik kwam Daphne op het spoor nadat ik al diverse keren met Kees bij de dierenarts gezeten had vanwege periodes van aanhoudend spugen en stoppen met eten, afgewisseld met periodes van obstipatie. De dierenarts kon niets vinden en meestal werd Kees na inbreng van een vochtinfuus en anti-misselijkheidstablet of het geven van een klysma weer mee naar huis gestuurd. Dan ging het weer een tijdje goed, maar kwamen de klachten terug. Omdat ik Kees uit het asiel heb geadopteerd en zijn voorgeschiedenis grotendeels onbekend was, vermoedde ik dat er een trauma of andere psychische oorzaak zou kunnen zijn. Ook kreeg Kees zijn klachten in een voor mij psychisch zwaar beproevende periode. Hing dat samen?

(meer…)

Beer

Ruim 2 jaar geleden ontmoette ik Beer (Labrador van Petra) voor het eerst tijdens het consult van zijn maatje Lex, een senior Labrador. Beer stuitert enthousiast om me heen, als een ADHD-er, vol energie en levenslust.

Afgelopen zomer werd ik gebeld dat het niet goed gaat met Beer na het overlijden van Lex. Petra heeft Beer en ook de andere dieren in huis heel mooi betrokken bij Lex zijn laatste fase en ze hebben elk de kans gekregen om op hun eigen manier afscheid van Lex te nemen. Maar toch lijkt het Beer niet te lukken om te gaan met het verlies. Rouwen hoort bij het proces van afscheid nemen, maar Beer heeft een extra hand nodig want hij zakt steeds verder weg in het verdriet en onzekerheid. Het is nu een maand geleden dat Lex is overleden. Beer komt enkel zijn mandje uit voor een wandeling. Als Petra hem uitdaagt voor spel of wat leuks dan negeert hij dat. Hij is buiten angstig (meer…)

Tijger

Via een vriendin zijn we bij Daphne terecht gekomen, toen onze poes Tijger erg ziek was: ze at niet meer, dronk niet meer en maakte geen contact meer met ons. De dierenarts heeft Tijger grondig onderzocht en hoewel bleek dat de lever- en galwaarden niet optimaal waren, kon er niet echt een oorzaak voor haar ziek zijn vastgesteld worden. Ik heb geprobeerd Tijger te dwangvoeren. Dit was een must om te voorkomen dat ze zou uitdrogen. De eerste paar keer accepteerde ze de spuit, maar al snel niet meer. Daphne heeft haar, meteen nadat ik haar een berichtje gestuurd had, op afstand (via een foto) wat extra kracht gegeven en contact met haar gemaakt.  Hierdoor maakte Tijger ook direct weer wat contact met (meer…)

Tess

gedragsprobleem

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Tess2-1024x683.jpg

Ik ben met mijn Quarterhorse merrie Tess bij Daphne terecht gekomen omdat Tess afgelopen jaar wat gedragsproblemen ontwikkelde waarvan ik niet zo goed wist hoe ik deze zou kunnen oplossen. Ze liet zich niet meer door iedereen vangen als ze in de paddock stond en ze reageerde geïrriteerd naar andere paarden, echt als een ‘merrie’.

De foto reading was verbazingwekkend correct met hoe ik Tess zie. Ze had zelfs haar beste vriend omschreven, die door Daphne (meer…)

Charlie

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is charlie-na-2-1024x768.jpg

Vorig jaar oktober is onze kat Charlie ernstig ziek geworden, werd opgenomen als blaaskater ( blaasgruis) met lichte onderkoeling en de volgende dag was het nog maar de vraag of hij het eind van de dag zou halen. Toen werden alle registers open getrokken qua warmte deken, zuurstof en reguliere medicatie, na een paar dagen kwam er verbetering en na een week mocht hij sterk vermagerd naar huis.

Eenmaal thuis ging het steeds beter en door flink bij te voeren kwam hij ook weer op gewicht maar hij kon vaak uit het niets een tik (meer…)

Draak

bijtgedrag-

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is draak1-1024x768.jpg

Draak is een pittig kitten met een onbekende geschiedenis. Ze is gevonden langs de Enkhuizendijk op een leeftijd van ongeveer 9 weken. Ze is opgevangen door het asiel waar ze 3 weken heeft gezeten voordat Lenny haar in huis nam. Lenny nam contact met me op omdat Draak zich letterlijk en figuurlijk aan Lenny vast klampt. Ze bijt, vanuit het niks, en niet alleen in handen en voeten. Dit bijtgedrag vertoonde ze in het asiel ook. Ondanks dat Lenny al van alles had geprobeerd leek het niet te minderen. Aaien of even samen knuffelen gebeurd zeer zelden omdat het al snel overgaat in een bijtpartij. Draak is verder een actief, speels kitten en samen (meer…)

Viva

hormonale klachten & gedrag

Ik heb Daphne leren kennen door mijn merrie Viva. Viva is een Azteca. Het ras van Mexico. Een kruising tussen een Quarter en een Lusitano. Met Viva had ik steeds dezelfde problemen , schrikkerig en dwars gedrag rond de hengstigheid. Viva heeft staar aan haar rechteroog. Ontstaan door een trauma, vanaf dat ze ongeveer 2 maanden oud was. Haar zicht is beperkt aan die kant waardoor dat schrikkerige wel te verklaren was. Ook heeft Viva veel moeite met een bit in haar mond. Ik probeer daarom zoveel mogelijk bitloos te rijden. Rond haar 4e  jaar kreeg ze last van haar hormonen. We hebben haar regumate gegeven daarvoor. Dat is best een heftig middel, want dat legt de hele hormoonhuishouding (meer…)

Pino

klauwontsteking

Wie is Pino? Pino is bij ons op de boerderij geboren 2 jaar en 7 maanden geleden geboren!

Vanaf het begin heeft hij het niet makkelijk gehad. Direct na zijn geboorte heeft hij namelijk wat wondjes op zijn beide voorpoten opgelopen. “Normaal “ gesproken gaan kalfjes bij ons weg na 14 dagen, onze stal is niet ingericht om kalfjes te houden. Pino heeft ons toen weken lang ‘bezig gehouden’, hij werd héél ziek en zag er écht niet goed uit voor hem! Ook de veearts had er een hard hoofd (meer…)

Rani

– angst en onzekerheid –

Ik heb Daphnes hulp gevraagd in verband met het gedrag van Rani, ons Podenco-mix teefje van bijna drie jaar.

Rani was erg angstig waardoor ze fel op andere honden reageerde. Bovendien was het elke keer een heel gedoe om haar tuigje om te krijgen, dan kroop ze onder de tafel. Tijdens het uitlaten was ze zeer gespannen, schrikkerig en gefocust op katten. Dit alles zorgde ervoor dat met haar in een (meer…)

Oozoo

– beweging en gedrag –

Daphne komt aan huis, dat is heel apart.

Geen gestress in wachtkamer bij de dierenarts. Ze wil zien hoe de hond zicht thuis gedraagt en neemt de tijd, legt alles uit wat ze denkt en ziet.

De therapie die Daphne gebruikt is voor iedereen te betalen, dus geen dure medicijnen. Ik moest van Daphne dagelijks een Ttouch behandeling geven (masseren). Als je ziet hoe (meer…)

Spirit

–  incontinentie –

Een mooie lieve Border Collie dame op leeftijd. En zoals het zo vaak gaat, ouderdom komt met gebreken.

Spirit kreeg probleempjes met het ophouden van haar plas. Wanneer ze in een diep slaap was, tijdens opwinding en in stress situaties. Daphne heeft een anamnese gedaan en dankzij haar geduld, liefde voor het dier en haar deskundigheid kwam zij al snel met een ondersteunend (meer…)