Selecteer een pagina

Mouche

Onze Mouche was ontsnapt uit de tuin en wilde daarna niet meer binnenkomen. Hij was erg angstig en schichtig, hij was ook bang van ons. Zo kenden wij hem helemaal niet! We hebben hem met van alles geprobeerd te lokken maar niets hielp, het werd alleen maar erger. Hij zat al 2 weken buiten.

Daphne kenden wij al omdat zij onze drukke hond ook heeft geholpen en nu zaten we toch wel met vragen en we wilden weer een blije Mouche die kwam knuffelen.

We hebben haar een mail gestuurd met het hele verhaal en 2 goede foto’s van Mouche en gevraagd of ze contact kon leggen met Mouche en hem gerust kon stellen en hem hulp kon bieden. Dat heeft zij meer dan voortreffelijk gedaan! (meer…)

Kiko

Lieve Daphne, ik denk 5 jaar alweer behandelde je Kiko. Het begon met eczeem, spondylose en gescheurde kruisbanden. De laatste tijd vooral dementie en zo goed mogelijk zorgen voor zijn oudere lijfje. Door jouw hulp en altijd luisterend oor (voor Kiko en ons) hebben we bijna 17 jaar van ons lieve Kiko mogen genieten. Dank je wel! Een knuffel van ons (en Kiko in gedachten)

Mark en Olga

 

 

(meer…)

Zielsboodschap Bowie

Zielsboodschap11 Jaar geleden is het dat mijn dierbare hondenvriendin overleed. En al die jaren leef ik met een schuldgevoel omdat ik haar een keer tijdens onze vakantie naar een pension heb gebracht waarvan achteraf bleek dat er heel slecht voor haar gezorgd was. Een gebroken hond kreeg ik terug. Ik was er kapot van. Toen ik hoorde dat Daphne “Zielsboodschap” aanbood, heb ik geen moment getwijfeld en gevraagd of ze dat voor mij wilde doen. Ik kon een boodschap door laten geven en een vraag stellen.

Na mijn geliefde hond te hebben verteld hoe dankbaar ik ben voor de 18 prachtige jaren die we samen hebben gehad, heb ik haar gevraagd of ze me kon vergeven dat ik haar naar dat vreselijke pension had gebracht. Al snel kreeg ik antwoord van Daphne. Ze kon goed contact met haar krijgen en ik kreeg de prachtige boodschap (meer…)

Beetle, Max, Sarah en Kato

Onze 4 katten gaan heel goed. Dit is vooral te danken aan de hoeveelheid therapieën die Daphne in haar koffer tijdens het bezoek meebrengt.

Wij hebben 4 katten, 2 gecastreerde heren en 2 gesteriliseerde dames. Beetle is nu 7 jaar, Max is 5 jaar en Sarah en Kato (zusjes) zijn 1 ½ jaar. Beetle komt bij een privé adres vandaan en na de komst van Max via het asiel (die toen al erg groot was voor zijn +/- 3 maanden) is hij bijzonder gestrest geraakt. Spelen samen lukte
niet en Beetle trok zich steeds meer terug.

In juli 2020 kwamen Sarah en Kato op ons pad beide uit het asiel. De dames bleken giardia te hebben. De gewone weg bewandelt en naar de dierenarts geweest. Zelfs een opname. (meer…)

Ulonky

Mijn paard was al een tijdje aan het hoesten, na van alles te hebben geprobeerd helaas zonder verbetering heb ik contact opgenomen met Daphne van Behandel Natuurlijk.

Ze heeft een behandelplan gemaakt voor mijn paard. Door het gebruik van verschillende natuurlijke middelen en een verandering in de voeding is mijn paard gelukkig van haar klachten af.

Ilse Wammes

 

(meer…)

Dorus

Onze Dorus is nu 5 jaar oud een kruising tussen een Bouvier en een Owcharka. Van pup af aan had hij best wel een droge huid met vaak bultjes op zijn kop en nek. Een bepaalde periode in het jaar krabde hij zich helemaal kaal en viel zijn haar uit. Ook vierde de vlooien dan een feestje bij hem.

Zoals ieder jaar belandde ik bij de dierenarts. Die had hem deze keer behoorlijk zware medicatie gegeven, waardoor hij zichzelf helemaal leeg scheet ook in huis. Hij kon het niet ophouden.

Ik was die dag bij Leona en die gaf mij het advies om Daphne in te schakelen. Ik heb contact met haar gezocht en nog die zelfde week kwam ze bij ons langs. Daphne werkt alleen met natuurlijke middelen. En maakt behandelplannen op maat. We zijn overgegaan naar vers vlees. En na verschillende (meer…)

Storm

Dit is mijn hond Storm, een mixje van 3,5 jaar.
Een tijdje geleden liep ik met hem op het uitrenveld toen er uit het niets twee grote honden aan kwamen rennen die hem opjoegen. Storm rende een straat in, de honden achter hem aan. Ik rende achter hun aan maar kon Storm niet meer terug vinden hoe ik ook zocht en riep. Na ruim een kwartier vond ik hem dicht bij mijn huis. Hij bibberde en was heel angstig. De weken hierna was hij bang als wij naar buiten gingen, hij keek steeds rond, bleef stijf staan en als hij in de verte een andere hond zag begon hij al te blaffen.

Ik belde Daphne met de vraag of zij Storm kon helpen. Wij maakten meteen een afspraak voor over enkele dagen en ik kreeg per mail een vragenlijst toegestuurd. Op een vrijdag kwam Daphne (meer…)

Shelty

Een jaar geleden nam ik contact op met Daphne. Op dat moment werd onze shetlander Shelty steeds strammer en was ik er behoorlijk mee aan. Shelty is bekend met PPID, IR en hoefbevangenheid. Hij is 5,5 jaar geleden op ons pad gekomen en toen stond hij er al niet lekker bij en met de nodige zorg en aandacht kwam hij beter op conditie, zijn hoeven worden goed onderhouden. Reguliere medicatie leek aanvankelijk wel een positieve tik te geven maar Shelty werd er ook erg lusteloos op, zelfs bij minimale doses.

In de winter van 2019/2020 werd Shelty ook nog eens steeds strammer, na alle standaard ideeën wilde ik er graag eens het over een andere boeg gooien. Daphne is ons gaan begeleiden met ondersteuning van diverse technieken en middelen. De eerste (meer…)

Taro

Wij hebben een Golden Retriever van bijna 2 jaar. Taro is een leuke, vriendelijke, makkelijke en goed luisterende hond. Sinds 3 maanden wil hij niet alleen niet graag meer de auto in, waarschijnlijk door een negatieve ervaring.

Wij kwamen met een hulpvraag bij Daphne en zij adviseerde een Bach Bloesems en Mindfulness oefeningen om samen met Taro te doen. Om hem meer uit zijn koppie te halen, zijn angst om te zetten in vertrouwen zoals zij dat zegt. Je hoofd leeg te maken en proberen nergens aan te denken. Taro (meer…)

Bruce

Sommige dieren verovering direct een plekje in mijn hart. Zo ook met Bruce. Ik laat jullie daarom graag even kennismaken met Bruce.

Yvonne, de verzorgster van Bruce had contact met me opgenomen omdat Bruce kampte met hoefproblemen en gedragsproblemen. Voordat ik aan stal kom voor het consult maak ik altijd eerst telepathisch contact via een foto, zo ook bij Bruce.

Dit kwam er uit het telepathisch gesprek:
Bruce heeft een schil om hem heen. Hij laat niet vaak zien wie hij echt is. Hij is stekelig en hard van buiten maar zacht van binnen. Maar ook een echte clown. De grappen en stekels wisselen elkaar af.  Hij is jong in gedrag, gedraagt zich als een puber. Hij heeft moeite om volwassen te worden. Hij ziet volwassen zijn als enkel werken en geen ruimte voor gekkigheid, daar verzet hij zich tegen. Hij verlegt graag (meer…)

Bella

Onze mooie Bella werd 2 weken geleden plotseling heel erg ziek. Ze bleef overgeven en een bepaald moment kroop ze weg. Ze wilde niet eten en drinken, de derde dag konden we haar nergens vinden. Na veel zoeken vonden we haar weggekropen achter de houten veranda bank. Door een plank weg te halen konden we haar pakken. Haar energie was ver weg, een rit naar de dokter, vochtinfuus,middel tegen misselijkheid en iets tegen ontsteking ging ze weer mee terug naar huis. De situatie werd slechter en slechter.  Dag 5 belde ik Daphne onze natuurgeneeskundige, ze kwam direct. Bella was ver weg en al 1/4 van haar lichaamsgewicht kwijt. (meer…)

Tijger

-jeuk-

Sinds de zomer van 2018 zijn we met z’n drieën. We kregen een aanloopkat, die beslist bij ons wilde wonen. Tja, wat doe je dan? Allereerst op zoek naar “kat vermist”. Geen gehoor. Tijger zag er niet zo best uit: was uitgedroogd en ondervoed, had vlooien, wormen en oormijt, aldus de dierenkliniek.

Tijger is, als jonge kater, behandeld met best wel hevige middelen. Zo rond een jaar is hij daar gecastreerd. Tijger bleef klachten houden: met name jeuk en krabben. Zelf kiezen wij bij klachten altijd voor een orthomoleculaire en/of homeopathische behandeling. Via een prachtige (meer…)

Sara

-pijn en agressie-

Sara, mijn kat van ruim 9 jaar oud vertoonde ineens “vaag” gedrag. Hoe makkelijk ze normaal in de omgang was, deed ze nu agressief en wilde continue weg van huis. Ook zag ik dat ze moeilijker de bank op sprong en ze voorzichtiger liep. Ook het gedrag van mijn andere kat was door de gedragswisseling van Sara veranderd.

Ik was eerder al bij de dierenarts geweest en die constateerde pijn bij laatste stuk rug naar haar heupen toe. Het gedrag heb ik laten onderzoeken via bloedtesten of er mogelijk schildklier probleem was. Dit was zeer (meer…)

Jessey

Hallo, ik ben Jessey, langharige Pers en poes! Ik woon nu al een dik half jaar bij Riek en Nico, maar voordat het zover was pfffff. Ik ga het je vertellen.

In juni werd ik door iemand op straat gevonden en naar het asiel gebracht. Daar hebben ze een foto van mij op hun website gezet en oproepen geplaatst in weekbladen, maar niemand was mij kennelijk kwijt, geen enkele reactie. Ondertussen werd ik onderzocht, (meer…)

Jochem

– Artrose-

Jochem is de een cyperse (je-weet-wel) kater. Hij komt oorspronkelijk uit het asiel, waardoor het niet helemaal duidelijk is wat voor leeftijd hij heeft. Vermoedelijk is hij een jaar of 13. Hij woont nu al heel wat jaren bij Mary.

In het asiel waren zijn bewegingen al wat stram waardoor ze artrose vermoedden. De eerste jaren bij Mary leverde dit geen zichtbare beperkingen op, totdat hij ineens op 3 poten liep. Er zijn toen röntgenfoto’s gemaakt waaruit bleek dat er flink artrose zat bij zijn knieën en heupen. De dierenarts adviseerde levenslang Loxicom (NSAID). Door de inzet van de Loxicom kon Jochem al vrij snel alle 4 zijn poten weer belasten.

Echter Mary wilde Jochem niet de rest van zijn leven de Loxicom geven, omdat dit nogal een belasting voor zijn lichaam is. Aan de andere kant was ze ook blij dat hij pijnvrij was. Daarom schakelde ze mij in.    (meer…)

Kees

Ik kwam Daphne op het spoor nadat ik al diverse keren met Kees bij de dierenarts gezeten had vanwege periodes van aanhoudend spugen en stoppen met eten, afgewisseld met periodes van obstipatie. De dierenarts kon niets vinden en meestal werd Kees na inbreng van een vochtinfuus en anti-misselijkheidstablet of het geven van een klysma weer mee naar huis gestuurd. Dan ging het weer een tijdje goed, maar kwamen de klachten terug. Omdat ik Kees uit het asiel heb geadopteerd en zijn voorgeschiedenis grotendeels onbekend was, vermoedde ik dat er een trauma of andere psychische oorzaak zou kunnen zijn. Ook kreeg Kees zijn klachten in een voor mij psychisch zwaar beproevende periode. Hing dat samen?

(meer…)

Beer

Ruim 2 jaar geleden ontmoette ik Beer (Labrador van Petra) voor het eerst tijdens het consult van zijn maatje Lex, een senior Labrador. Beer stuitert enthousiast om me heen, als een ADHD-er, vol energie en levenslust.

Afgelopen zomer werd ik gebeld dat het niet goed gaat met Beer na het overlijden van Lex. Petra heeft Beer en ook de andere dieren in huis heel mooi betrokken bij Lex zijn laatste fase en ze hebben elk de kans gekregen om op hun eigen manier afscheid van Lex te nemen. Maar toch lijkt het Beer niet te lukken om te gaan met het verlies. Rouwen hoort bij het proces van afscheid nemen, maar Beer heeft een extra hand nodig want hij zakt steeds verder weg in het verdriet en onzekerheid. Het is nu een maand geleden dat Lex is overleden. Beer komt enkel zijn mandje uit voor een wandeling. Als Petra hem uitdaagt voor spel of wat leuks dan negeert hij dat. Hij is buiten angstig (meer…)

Tijger

Via een vriendin zijn we bij Daphne terecht gekomen, toen onze poes Tijger erg ziek was: ze at niet meer, dronk niet meer en maakte geen contact meer met ons. De dierenarts heeft Tijger grondig onderzocht en hoewel bleek dat de lever- en galwaarden niet optimaal waren, kon er niet echt een oorzaak voor haar ziek zijn vastgesteld worden. Ik heb geprobeerd Tijger te dwangvoeren. Dit was een must om te voorkomen dat ze zou uitdrogen. De eerste paar keer accepteerde ze de spuit, maar al snel niet meer. Daphne heeft haar, meteen nadat ik haar een berichtje gestuurd had, op afstand (via een foto) wat extra kracht gegeven en contact met haar gemaakt.  Hierdoor maakte Tijger ook direct weer wat contact met (meer…)

Tess

gedragsprobleem

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Tess2-1024x683.jpg

Ik ben met mijn Quarterhorse merrie Tess bij Daphne terecht gekomen omdat Tess afgelopen jaar wat gedragsproblemen ontwikkelde waarvan ik niet zo goed wist hoe ik deze zou kunnen oplossen. Ze liet zich niet meer door iedereen vangen als ze in de paddock stond en ze reageerde geïrriteerd naar andere paarden, echt als een ‘merrie’.

De foto reading was verbazingwekkend correct met hoe ik Tess zie. Ze had zelfs haar beste vriend omschreven, die door Daphne (meer…)

Charlie

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is charlie-na-2-1024x768.jpg

Vorig jaar oktober is onze kat Charlie ernstig ziek geworden, werd opgenomen als blaaskater ( blaasgruis) met lichte onderkoeling en de volgende dag was het nog maar de vraag of hij het eind van de dag zou halen. Toen werden alle registers open getrokken qua warmte deken, zuurstof en reguliere medicatie, na een paar dagen kwam er verbetering en na een week mocht hij sterk vermagerd naar huis.

Eenmaal thuis ging het steeds beter en door flink bij te voeren kwam hij ook weer op gewicht maar hij kon vaak uit het niets een tik (meer…)