Selecteer een pagina

Sterftebegeleiding

We kunnen er helaas niet omheen, van elk geliefd dier zullen we op een bepaald moment ook afscheid moeten nemen. Zeker niet makkelijk want we willen onze dieren het liefst bij ons houden.

Het moment naar het afscheid nemen toe gaat vaak gepaard met veel emoties en vragen. Wanneer is het ‘t moment? Is mijn dier er wel aan toe? Ben ik er zelf klaar voor? Is de pijn nog te dragen? Hoe bepaal je het moment? Met wie bepaal je het moment? Kun je er nog op terug komen als je ineens voelt dat het toch nog te vroeg is? Allemaal vragen die voorbij kunnen komen in deze laatste fase met je dier. Doordat je zelf vaak overspoelt wordt door emoties is het moeilijk om uit te zoomen en vanuit rust af te stemmen op je dier. Waar heeft je dier nu behoefte aan? Wat wil je dier nog aan jou kwijt? Mag er nog wat afgerond worden samen of is alles al gezegd en gedaan en voelt het alsof je je dierenvriend los kan laten?

 

Ik help je graag tijdens dit proces, door af te stemmen op je dier. Te luisteren of hij nog een boodschap voor je heeft of wensen voor zijn laatste dagen/weken. Is de pijn nog te dragen? Heeft je  dier nog wat nodig of is het al klaar is om dit aardse leven te verlaten? Ik ga met je dier in gesprek om antwoorden te krijgen op jouw vragen en de boodschappen van je dier door te geven.

Ik geloof dat alles wat op aarde leeft een ziel heeft. Niet alleen de mens, maar ook (onze) dieren. Zo ook de bomen, planten, het water en de sterren. Alles heeft een ziel en is met elkaar verbonden. Doordat ik dit kan voelen en beleven, kan ik meer vanuit vertrouwen in mijn leven staan. Ik weet dat ons aardse leven tijdelijk is, maar dat we op zielsniveau verbonden blijven, altijd. Door dit vertrouwen kan ik mijn dierenvrienden makkelijker loslaten. Dit besef, deze ervaring, wil ik graag met jou delen. Zodat ook jij kunt voelen dat het afscheid nemen van je dier enkel het afscheid is van jullie aardse verbinding. En dat jullie ook na het overlijden van je dier nog verbonden zijn. Je kunt altijd contact opnemen op zielsniveau. Als je dit ook kan voelen geeft dit zoveel troost, zodat er naast het verdriet en het missen van je overleden dierenvriend ook rust en zelfs vreugde kan ontstaan voor het samenzijn op zielsniveau.

 Ik vond het zo’n fijne ervaring dat Daphne er voor zowel mij als mijn lieve Juul  was. De prachtige regenboogbrug meditatie was ook helend voor ons beide. Dankbaar voor de grote steun van Daphne.

Sylvia

Wat kan ik voor jou betekenen in deze laatste levensfase? 

 

 • Jullie samen stap voor stap voorbereiden op het moment van loslaten.

 • In gesprek gaan met je dier en boodschappen, wensen van je dier doorgeven en antwoorden krijgen op de vragen die jij nog hebt voor je dier.

 • Voor het overgaan kan ik je dier helpen door een healing te geven zodat hij alle ballast die hij nog bij zich draagt los kan laten. Ook kunnen we natuurgeneeskundige middelen inzetten die het proces ondersteunen zoals Bloesems of etherische oliën waarmee het leven hier op aarde makkelijker vanuit vertrouwen en liefde losgelaten kan worden. Het kan zijn dat het loslaten van je dier bij jouw gepaard gaat met angst omdat oude pijnstukken bij jouw geraakt worden. Door healing kan ik jou hier ook mee helpen.

Beste Daphne, we hebben veel steun gehad aan je aanwezigheid bij het sterven van onze lieve kat Boris. We hebben Boris 10 jaar gehad, hij kwam bij ons toen hij 5 jaar was. We missen hem nog steeds maar je aandacht gaf ons rust.

Ton en kat Boris

 Wat heb jij nog nodig om je dier los te kunnen laten?

We werken samen naar het moment van loslaten toe. Er wordt ruimte gegeven aan al je emoties.  Zo kan je vanuit vertrouwen, samen met je dier, de beslissing nemen om los te laten. Indien gewenst geef ik jou ook een healing, zodat je vastzittende emoties die samenhangen met verlies los kunt laten.

Samen kijken we hoe we andere gezinsleden en huisdieren kunnen betrekken in het proces en kunnen helpen voorbereiden op het komende afscheid.

Door onze voorbereiding kun je zelf vanuit vertrouwen het juiste moment bepalen wanneer je je dier wilt laten euthanaseren en weten waar, wanneer en met wie dat mag gebeuren. Tijdens dit moment zal ik niet aanwezig zijn, omdat dit jullie allerlaatste aardse moment is om samen te zijn.

In welke vorm ik je begeleid hangt helemaal af van waar jouw behoeftes liggen. Dit kan middels live bezoeken (afhankelijk van waar je woont) via Zoom of telefoongesprekken. Ik werk o.a. met healing, Bach Bloesems, homeopathie, meditaties, kruiden, edelstenen, etherische oliën en inzichtkaarten. Ik leer je om zelf te communiceren met je dier, je eigen kracht en wijsheid terug te vinden zodat je vanuit vertrouwen je dier los kunt laten.

 

Het traject is helemaal afgestemd op de behoeftes van jou en je dier. We bespreken voorafgaand aan het traject je wensen en de mogelijkheden.

 

Rouwbegeleiding

Is je geliefde(huis)dier overleden, recentelijk of al wat langer geleden, maar zijn er toch nog terugkerende vragen, zoals

 • Heb ik er wel goed aan gedaan om hem te laten gaan?
 • Was het wel de juiste plek en de juiste tijd?
 • Heeft mijn dier nog een boodschap voor me?
 • Ben je nog overdonderd door al het verdriet van het verlies?
 • Voel je je schuldig dat je je dier in hebt laten slapen?
 • Vind je het lastig om een verbinding met je andere dieren aan te gaan, nu je dier is overleden?
 • Misschien kampt je achtergebleven dier met het verlies en wil je inzicht hoe je die kunt helpen met het rouwproces?
 • Twijfel je of je al ruimte heb voor een nieuw dier in je leven?

Neem dan contact op. Ik help je graag verder.

Dit traject is op maat, we stemmen het samen af, en kan op afstand (via Zoom, Skype of telefonisch) of aan huis of een combinatie.

 

Inspirerende boeken rondom het thema sterfte en rouw 

 

De lijn tussen Magie en Leven door Mirjam Diepenbrock

 Animals in spirit door Penelope Smith 

Het sprookje van de dood door M.C. van der Bruggen

De zielenreis door Michael Newton

 

 

Natuurgeneeskunde is geen vervanging voor de dierenarts. Heeft uw dier ernstige klachten, ga dan eerst naar de dierenarts.