Selecteer een pagina

Taro

Wij hebben een Golden Retriever van bijna 2 jaar. Taro is een leuke, vriendelijke, makkelijke en goed luisterende hond. Sinds 3 maanden wil hij niet alleen niet graag meer de auto in, waarschijnlijk door een negatieve ervaring.

Wij kwamen met een hulpvraag bij Daphne en zij adviseerde een Bach Bloesems en Mindfulness oefeningen om samen met Taro te doen. Om hem meer uit zijn koppie te halen, zijn angst om te zetten in vertrouwen zoals zij dat zegt. Je hoofd leeg te maken en proberen nergens aan te denken. Taro vond het in het begin erg vreemd en kwam met zijn speeltje naar me toe om te gaan spelen.Als ik dit negeerde en mij bleef focussen, ging hij naast mij zitten en na een paar minuten liggen en na ongeveer 10 minuten viel hij in slaap op mijn voet.

We doen deze oefening nu ook voordat we met de auto weggaan. Het resultaat is dat hij nu niet meer zo angstig is en makkelijk de auto in inspringt. Voor hem en voor ons heel fijn, want met de auto weg betekent toch naar iets leuks gaan, bos of water!

Een mooi positief resultaat waar we allemaal blij mee zijn en dank aan Daphne.

Ria

Gepubliceerd op

18 december 2020