Selecteer een pagina

Shelty

Een jaar geleden nam ik contact op met Daphne. Op dat moment werd onze shetlander Shelty steeds strammer en was ik er behoorlijk mee aan. Shelty is bekend met PPID, IR en hoefbevangenheid. Hij is 5,5 jaar geleden op ons pad gekomen en toen stond hij er al niet lekker bij en met de nodige zorg en aandacht kwam hij beter op conditie, zijn hoeven worden goed onderhouden. Reguliere medicatie leek aanvankelijk wel een positieve tik te geven maar Shelty werd er ook erg lusteloos op, zelfs bij minimale doses.

In de winter van 2019/2020 werd Shelty ook nog eens steeds strammer, na alle standaard ideeën wilde ik er graag eens het over een andere boeg gooien. Daphne is ons gaan begeleiden met ondersteuning van diverse technieken en middelen. De eerste keer TTouch raakte ik echt geëmotioneerd, want ik zag voor het eerst sinds lange tijd Shelty loslaten, ontspannen, dat hij dat echt even kon en echt nodig had.

Inmiddels zijn we een jaar verder, en ik zag erg op tegen deze winter, maar hij doet het goed! Hij heeft veel regen gezien, de sneeuw, kou, en hij doet het goed en staat er weer een stuk steviger bij! Het blijft een spanningsveld voor hem met voeding, een zoektocht naar het juiste hooi bijvoorbeeld steeds weer, voldoende beweging maar geen gras, maar ik ben blij dat dit zichtbaar goed voor hem doet.

Judith van Schaik

Gepubliceerd op

24 februari 2021