Selecteer een pagina

Tapijtplassers

– naast de bak plassen –

Vroeger heb ik Duitse herders gehad. Het liefst zou ik nu ook weer een hond hebben, daar heb je nóg meer contact mee als met poezen, maar ik werk (erg) lange dagen, zodat een hond niet “handig” is.

Maar omdat ik alléén in een groot huis woon, heb ik voor de gezelligheid twee poezen. Voorheen waren beide poezen altijd binnen in huis als ik aan het werk was. Zodra ik thuis kwam, wilden ze dolgraag gelijk naar buiten! (Hoezo “gezellig”!?!)

Het probleem met mijn twee poezen was, dat ze min of meer regelmatig op mijn twee grote wollen Berbertapijten plasten. Logisch dat dit op ten duur gaat stinken! Het had weinig zin om die tapijten te laten reinigen, voordat de oorzaak aangepakt was. Het lastige was dat ik er niet goed achter kon komen welke van de twee, óf álle twee, deze gewoonte had.

Ik kon het ook niet over mijn hart verkrijgen om hiervoor de poezen weg te doen.

Mijn dochter heeft regelmatig contact met Daphne van Rooden, en deed mij de suggestie aan de hand om bij haar een naar een oplossing te informeren. Aangezien ik niets te verliezen had, heb ik Daphne toen om raad gevraagd. Bij mij thuis heeft ze mijn poezen onderzocht en mij het hemd van het lijf gevraagd. Kort daarna heb ik een uitgebreid verslag van haar ontvangen en heeft zij mij adviezen gegeven.

Deze raad heb ik allemaal toegepast, en werkelijk, het werkt!!!Ze plassen niet meer binnen!

Nu de poezen overdag meer buiten zijn, hebben zij meer dan genoeg beweging en afleiding (het zijn zeer actieve muizen, ratten en ekster vangers!) Hierdoor willen ze ’s avonds ook meer binnen zijn, wat voor mij weer veel gezelliger is. Écht een eigen kattenbak of voerbakje hebben ze niet geclaimd. Die delen ze om beurten.

Al met al ben ik zeker tevreden met het resultaat. Eerlijk gezegd was ik in het begin vrij sceptisch, maar ik ben heel blij dat ik Daphne gevraagd heb!

Peter Vlaming

Twisk

Gepubliceerd op

2 maart 2018