Selecteer een pagina

Storm

Dit is mijn hond Storm, een mixje van 3,5 jaar.
Een tijdje geleden liep ik met hem op het uitrenveld toen er uit het niets twee grote honden aan kwamen rennen die hem opjoegen. Storm rende een straat in, de honden achter hem aan. Ik rende achter hun aan maar kon Storm niet meer terug vinden hoe ik ook zocht en riep. Na ruim een kwartier vond ik hem dicht bij mijn huis. Hij bibberde en was heel angstig. De weken hierna was hij bang als wij naar buiten gingen, hij keek steeds rond, bleef stijf staan en als hij in de verte een andere hond zag begon hij al te blaffen.

Ik belde Daphne met de vraag of zij Storm kon helpen. Wij maakten meteen een afspraak voor over enkele dagen en ik kreeg per mail een vragenlijst toegestuurd. Op een vrijdag kwam Daphne en Storm maakte vriendelijk kennis met haar. Hij snuffelde uitgebreid aan haar grote tas met flesjes. Eerst namen wij de vragenlijst door met enkele toevoegingen en verduidelijkingen. Daarna wichelde Daphne hem uit en liet hem aan diverse flesjes ruiken. Uiteindelijk maakte Daphne twee middelen voor hem en kreeg hij ook een flesje etherische olie van kaneel waar ik hem iedere dag aan moest laten ruiken. Omdat hij een gevoelige plek had aan de rechterkant van zijn rug leerde Daphne mij een massagetechniek die ik iedere dag bij
hem uitvoerde. Zij leerde mij ook Mindfulness, dat in het begin heel moeilijk was omdat Storm mij uit mijn concentratie wilde halen door tegen mij op te springen, te blaffen en speelgoed te brengen. Iedere keer als het wel lukte ging hij na een tijdje ontspannen liggen.

Na drie weken de middelen te hebben gegeven, massage en Mindfulness te hebben geprobeerd kwam Daphne weer op bezoek. De resultaten waren heel goed. Storm liep ontspannen mee naar buiten, hoewel andere honden niet te dichtbij moesten komen. Zijn rug was over door de massage en het oefenen met mindfulness ging ook steeds beter. Wij spraken af het geven van de middelen door te zetten en Daphne gaf mij nog een middel om zijn lijf te ontgiften van de inentingen en vlooiendruppels die ik hem altijd gaf. Hij reageerde ook hierop uitstekend.

Na drie weken kwam Daphne weer terug en ik kon haar vertellen dat het heel goed ging met Storm. Hij is niet angstig meer en met bekende honden wil hij zelfs spelen en snuffelen en blaft hij niet. Bij onbekende honden loopt hij niet meer weg maar gaat nog wel achter mijn benen staan om de situatie te bekijken. Wat een verschil! Ik ben heel blij dat Daphne mijn vriendje heeft geholpen om weer een blije en vrolijke hond te worden die niet steeds in de stress schiet. Hij kan nu urenontspannen in zijn bak liggen, hoewel het liefst op de bank.
De Mindfulness zet ik door, ik merk dat het hem maar ook mij goed doet.

Dank je Daphne voor al je goede raadgevingen.

Albertine Roozendaal

 

Gepubliceerd op

2 augustus 2021

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.