Selecteer een pagina

Rintje

– overprikkeling –

Eind November 2014 kwam Rintje bij ons. Hij was niet haantje de voorste van het nest maar ook niet de meest schuwe. Naar ik dacht een mooie stabiele pup die dus prima paste bij Skip – een super stabij van 11 jaar.

De tocht naar huis was even te veel voor Rintje en dat maakte hij ook luid en duidelijk kenbaar. Spugen, poepen, plassen en heel veel kabaal kwam er uit deze pup. Thuis aangekomen was de kennis making met Skip rustig en de heren gingen bij elkaar liggen. De dagen en weken er na, werd Rintje ondernemender en veel drukker… eigenlijk heel druk.

Skip die vaakhet onderwerp van zijn activiteiten was kon nergens veilig liggen. Maar Skip was ook een beetje een sukkel want er werden ook geen duidelijke grenzen aangegeven. En Rintje had dat wel nodig. Nadat alles in huis op “boven Rintje” hoogte was gezet vond meneer het noodzakelijk om de trap even onder handen te nemen. Dit resulteerde in een groot gat in de traptrede. Om ons en Rintje wat rust te geven ging Rintje even een tijdje naar Pake en Beppe in Friesland. Dat deed Rintje zeker goed. Puppy cursus werd met succes afgerond en ondanks dat hij nog steeds een drukke hond was het een stuk minder ADHD. Rintje kwam weer thuis en Skip had ook wel door dat er paal en perk moest worden gesteld. Dat begreep Rintje ook en de heren konden het steeds beter met elkaar vinden.

Ik ging met Rintje op speurcursus omdat ik wel door had dat met alleen heel veel wandelen we er niet waren. De speurcursussen waren een succes maar Rintje was nog steeds snel onrustig duidelijk niet lekker in z’n vel. In de zomer van 2016 zijn we verhuisd naar Friesland. De verhuizing en onrust daarom deden Rintje ook geen goed. Weer druk, grenzen verleggen en heel veel aandacht vragen.

Tijdens een gehoorzaamheid les die ik met Rintje volgde werd ik gewezen op de positieve ervaring die 2 personen hadden met  de behandelingen van Daphne van Behandel Natuurlijk. Meteen een afspraak gemaakt. Op zaterdag ochtend kwam Daphne en Rintje stuiterde door het huis heen. Het duurde ruim een uur voor dat Rintje rustig ergens ging liggen. Daphne constateerde meteen dat het hoofd van Rintje vol zat. Alle indrukken werden opgeslagen maar hij kon er niks mee. De koffer met “geurtjes” ging open en Rintje zat er met z’n neus boven op.

Afgesproken werd dat Rintje Bach bloesems kreeg en nog 2 soorten etherische oliën voor op een doekje/in z’n mand. In de weken die volgde merkte ik een duidelijk verschil. Rintje werd rustiger, vroeg minder aandacht, zat lekkerder in z’n vel. Een veel stabielere hond die rustiger reageerde op dingen of er gewoon geen aandacht voor had. Hij ging beter luisteren wat ook voor mij prettiger was en we samen dus eigenlijk meer lol hadden. Het doekje met de oliedruppels is helemaal zijn dingetje. Hij loopt er de hele dag mee door het huis en het moet overal mee naar toe. Ik doe nu ongeveer 1x per 4 a 5 dagen een druppeltje op het doekje en dat is voldoende. Ook de Bach Bloesems zijn we aan het afbouwen.

Rintje is nu dik 2 jaar en een hele leuke, ondeugende, stabiele hond geworden die nog wel veel activiteit nodig heeft (en die hij ook kriigt). De middelen hebben hem zeker goed gedaan.

Alexandra

Gepubliceerd op

1 april 2018