Selecteer een pagina

Juul

– beweging en gedrag – 

Daphne van Behandel Natuurlijk is al een paar keer bij ons geweest voor Juul, onze hond. Wat een prettige, milde vrouw is zij!

Ze heeft ons goede adviezen gegeven over voeding, gedrag en gezondheid. Juul is een slim en enthousiast hondje maar ook heel alert en op ons gericht. Dat is niet altijd nodig, ze moet ook gewoon lekker voor zichzelf kunnen spelen. Ze heeft veel uitdaging nodig. Wij spelen veel met haar en dan vooral met de bal.

Daphne wees erop dat Juul ook uitdaging nodig heeft in de vorm van puzzeltjes en zoekopdrachten. Haar koppie is best druk en vraagt veel en dit is een goede manier om daar mee om te gaan. Ook leerde zij ons een beetje Ttouch zodat Juul wat meer kan aarden. Daarvoor kreeg ze ook druppeltjes. Toen Juul zich verstapte, kreeg zij pijn zodat ze op die plek ging krabben en bijten. We kregen hiervoor natuurlijke middelen. Het gaat goed met Juul. Het enige probleem is haar gedrag in de auto. Daar hebben we nu ook adviezen voor gekregen. Alles heeft natuurlijk ook te maken met hoe wij onszelf voelen en wat voor beroep we , vaak onbewust, op Juul doen. Kortom, veel eye-openers. En een milde benadering. Daphne heeft aangegeven dat zij zal blijven zoeken tot Juul rustiger is in de auto. Die betrokkenheid is heel fijn.

Wij raden alle mensen met huisdieren zo’ n consult aan. Het is gewoon fijn om te weten hoe je huisdier in zijn velletje zit en hoe dat eventueel verbeterd kan worden.

Marijke en Marieke

Gepubliceerd op

1 april 2018