Selecteer een pagina

Rani

– angst en onzekerheid –

Ik heb Daphnes hulp gevraagd in verband met het gedrag van Rani, ons Podenco-mix teefje van bijna drie jaar.

Rani was erg angstig waardoor ze fel op andere honden reageerde. Bovendien was het elke keer een heel gedoe om haar tuigje om te krijgen, dan kroop ze onder de tafel. Tijdens het uitlaten was ze zeer gespannen, schrikkerig en gefocust op katten. Dit alles zorgde ervoor dat met haar in een woonwijk wandelen niet bepaald ontspannend was; vandaar dat ik er meestal voor koos haar in een natuurgebied uit te laten. Aanvankelijk los, maar aangezien ze regelmatig weigerde terug te komen had ik twee maanden voor het consult van Daphne besloten Rani alleen nog aan de lange lijn uit te laten.

Daphne nam alle tijd om Rani (en mij!)  te observeren. Op basis hiervan (en wat ik haar vertelde) heeft ze een behandelplan voor Rani geschreven. Een speciaal voor Rani samengestelde Bachbloesemremedie diende ter ondersteuning van het behandelplan (bestaand uit advies over hoe ik mijn band met Rani kon versterken, hoe ik haar kon helpen te ontspannen, voedingsadvies, et cetera.).

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat we nog niet de tijd hebben genomen álle adviezen in de praktijk te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat we nog veel meer kunnen bereiken als we dit wel gaan doen. Vooralsnog zijn we al heel tevreden met het geboekte resultaat! Rani laat zich makkelijker haar tuigje omdoen, heeft meer aandacht voor ons, is minder angstig en reageert daardoor niet meer fel op andere honden (enkele uitzonderingen daargelaten ;-)). Een heel verschil met vroeger! Dank je wel, Daphne!

Renée

Gepubliceerd op

21 april 2019