Selecteer een pagina

Pino

klauwontsteking

Wie is Pino? Pino is bij ons op de boerderij geboren 2 jaar en 7 maanden geleden geboren!

Vanaf het begin heeft hij het niet makkelijk gehad. Direct na zijn geboorte heeft hij namelijk wat wondjes op zijn beide voorpoten opgelopen. “Normaal “ gesproken gaan kalfjes bij ons weg na 14 dagen, onze stal is niet ingericht om kalfjes te houden. Pino heeft ons toen weken lang ‘bezig gehouden’, hij werd héél ziek en zag er écht niet goed uit voor hem! Ook de veearts had er een hard hoofd in……maar met heel veel liefde, aandacht, geduld en knuffels heeft Pino het gered. Na dit ziektebed was hij te oud, en in ons hart gekropen, en hebben besloten dat hij zijn leven hier mag slijten. Toen hij eenmaal oud genoeg was is hij hier gecastreerd, dat is iets dat móet omdat het voor ons veilig moet zijn tijdens de werkzaamheden. Ze worden anders veel te sterk en dominant.

Maar helaas, Pino liep nu weer in de ziekenboeg. Pino heeft nu een hardnekkige bacterie in zijn achterklauw, dit vanwege een stoot incident wat afgelopen zomer is gebeurd. Er is een scheur in zijn achterklauw gekomen. De bacterie in de scheur veroorzaakt necrose (het weefstel sterft af) Aangezien wij met onze poezenbeesten heel goede ervaringen hebben met Daphne is er besloten om Daphne erbij te roepen om Pino te helpen.

Pino krijgt twee maal daags meerdere natuurlijke middelen in een ‘koolwarp’ verstopt, dit in combinatie met verse kruiden waaronder gember. Ook wordt twee maal daags zijn poot ingespoten met een natuurlijke spray bestaande uit etherische oliën, elk met hun eigen werking, samengesteld door Daphne. Hij staat nu al enkele weken apart in een speciaal stro-hok om het zó hygiënisch te kunnen houden en meneertje goed te kunnen behandelen.

Elke maand komt de klauwenbekapper ( koeien-pedicure ) alle poten/klauwen nakijken en behandelen indien nodig. Zo was Pino afgelopen woensdag ook voor de check aan de beurt, en tot ieders grote verbazing én blijdschap gaat het met Pino de goede kant op. De klauwenbekapper was de vorige keer écht niet positief , in de meeste gevallen wordt het einde koe / stier. Maar nu was hij vol goede hoop!

Pino is er nog lang niet, zijn ‘nagel’ moet weer helemaal volgroeien en zorgen dat deze geniepige bacterie er niet meer bij kan. Dus voorlopig moeten we dit volhouden. Maar we zijn voorzichtig enthousiast en zeker op de goede weg.

En geloof ons, Pino vindt deze speciale aandacht hélemáál niet erg.

Daphne Bakker

Gepubliceerd op

21 april 2019