Selecteer een pagina

Lyke

– angst –

Onze hond Lyke kreeg de laatste tijd last van angstaanvallen.

Alsof ze spoken zag, heel paniekerig werd ze van de ramen die in het donker glinsterden. Ze had moeite met alleen zijn ’s nachts.

Normaal gesproken sliep zij altijd goed in een halletje met de kamerdeur dicht, maar sinds een maand of 5 niet meer. Ook werd ze nerveus als wij samen weg gingen, en vooral achteruit met de fiets dat ze ons niet meer kon zien…als we vooruit weggingen kon ze ons nakijken zeg maar. Heel vervelend allemaal.

Toen las ik een folder van Daphne van Rooden, natuurlijk behandelen voor dieren. Ik ben me er in gaan verdiepen en heb haar uitgenodigd voor een consult. Ik ben niet zo voor het gebruik van chemische middelen omdat het om een dier gaat wat puur en natuurlijk is.

Daphne kwam tot de conclusie dat ze wat meer vertrouwen moest krijgen en wat zelfverzekerder moest worden, zij raadde ons aan om bij het weggaan te zeggen tegen Lyke, dat we zo weer terug kwamen en dat ze niet bang hoefde te zijn, alvorens goed te zijn uitgelaten. Dit deden we eigenlijk niet omdat we het anders tijdens de opvoeding hadden geleerd, het weggaan en thuiskomen moet niet bijzonder zijn, maar in dit geval heeft het toch geholpen met natuurlijke middelen. Dit hebben we nu 6 weken gebruikt en ik moet bekennen dat het heeft geholpen! Lyke kan weer alleen zijn en is veel minder angstig. Af en toe komt ze nog wel eens uit haar slaap omdat ze iets hoort waar ze om moet waken, maar dat is vrij snel weer over.

We zijn heel blij dat we dit hebben gedaan en danken Daphne hartelijk voor haar inzicht en professionele aanpak. Ik raad een ieder aan om eerst een dier op een natuurlijke manier te behandelen, als zoiets niet werkt kan men altijd nog iets anders proberen.

Terèse van Raan

Gepubliceerd op

1 april 2018