Selecteer een pagina

Draak

bijtgedrag-

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is draak1-1024x768.jpg

Draak is een pittig kitten met een onbekende geschiedenis. Ze is gevonden langs de Enkhuizendijk op een leeftijd van ongeveer 9 weken. Ze is opgevangen door het asiel waar ze 3 weken heeft gezeten voordat Lenny haar in huis nam. Lenny nam contact met me op omdat Draak zich letterlijk en figuurlijk aan Lenny vast klampt. Ze bijt, vanuit het niks, en niet alleen in handen en voeten. Dit bijtgedrag vertoonde ze in het asiel ook. Ondanks dat Lenny al van alles had geprobeerd leek het niet te minderen. Aaien of even samen knuffelen gebeurd zeer zelden omdat het al snel overgaat in een bijtpartij. Draak is verder een actief, speels kitten en samen hadden ze in korte tijd al een goede band opgebouwd.

Tijdens het telepathisch contact, voorafgaande aan het consult, komt naar voren dat Draak onzeker is of ze wel bij Lenny mag blijven. Ook geeft ze aan dat ze samen met Lenny meer wil ontspannen.

Gedurende het consult blijkt dat de oorzaak, van het negatieve aandacht vragen, ligt in een vermoedelijk te vroege scheiding van de moeder, gebrekkige socialisatie en een heftige geschiedenis. Dit heeft zijn weerslag op de ontwikkeling van het 1e en 2e chakra. Deze chakra’s staan o.a. voor zelfvertrouwen, voor jezelf opkomen, je grenzen kunnen bewaken, maar ook goed kunnen omgaan met nieuwe situaties en kunnen herstellen van stress.

Ook blijkt Draak gevoelig voor de spanning die Lenny soms met zich mee draagt. Het advies was daarom bewust te zoeken naar een betere balans tussen inspanning en ontspanning voor zichzelf. Dit had direct een positieve uitwerking op Draak, ze liet zich meer aaien en lag regelmatig ontspannen naast Lenny op de bank. Daarnaast heeft Lenny duidelijk gecommuniceerd met Draak dat ze bij haar mag blijven, dit resulteerde in meer zelfstandigheid van Draak. Door de communicatie versterkt hun band nog meer, waardoor ook het zelfvertrouwen van Draak groeide. Daarnaast kreeg Draak extra ondersteuning door TTouch, Bach Bloesems en een homeopathisch middel.

Mooi om te zien hoe Draak en Lenny elkaar verder helpen op hun pad.

En wat is het fijn dat ik daar een onderdeel in mag zijn.

Gepubliceerd op

22 april 2019