Selecteer een pagina

Doe jij dat wel eens? Communiceren met je dier? Het is heel natuurlijk maar toch zijn we er op de één of andere manier een beetje vanaf geraakt. Best wel jammer, want het maakt het leven van jou en je dier zo veel mooier, dat kan ik je beloven.

Tijdens mijn consulten komt het bijna altijd wel ter sprake. En vaak geef ik het op als “huiswerk”. Met als resultaat dat de band nog verder verdiept tussen dier en verzorger.

 

 

Maar hoe doe je dat, communiceren met je dier?

Dieren communiceren onderling door beelden. Zoals bijvoorbeeld een roedel wolven met elkaar communiceert, tijdens de jacht. Ze kunnen daarom ook makkelijk beelden van ons opvangen, dit gebeurt al onbewust. Let maar eens op, als je steeds denkt en voor je ziet, ik wil niet dat mijn paard in de linkerhoek van de rijbak schrikt. Dan is er een grote kans dat hij het doet, want hij pakt jouw beelden/signalen op. Als je dit wilt doorbreken, visualiseer dan dat je paard ontspannen door de linkerhoek gaat. Tja, echt zo simpel kan het soms zijn.  Vaak zijn we ons niet bewust van ons denken, het is een soort continue stroom van gedachtes, gecombineerd met beelden. Deze beelden kunnen onze dieren al oppikken. Maar om te zorgen dat het echt communiceren wordt, kun je bewust aan beelden denken als je bij je dier bent. Als je wat ruimte maakt in je hoofd, de stroom van gedachtes even stopzet zodat er nieuwe beelden en gedachtes opgevangen kunnen worden. Dan kun je echt communiceren en ontvangen/opvangen wat je dier je wil vertellen. Hoe rustiger in je hoofd, hoe minder gedachtes je hebt, des te makkelijk kun je je dier “verstaan”.  Meer rust in je hoofd kun je bereiken door o.a. mindfulness en meditatie. Ook de Trust Techniek is een prachtige methode, hier zal ik later nog een blog over schrijven.

Jullie band versterken door middel van communicatie. 

Een dier heeft zijn eigen behoeftes en die zijn niet altijd even duidelijk voor ons. Door met ze te communiceren kunnen ze je laten weten wat hun wensen zijn. Daarnaast kun je ze ook voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen zoals bezoek aan de dierenarts.

Laten kiezen Je kunt je dier een keus laten maken door het hem te vragen. Even een praktijkvoorbeeld ter verduidelijking. Een klant vond het soms jammer om haar kat Tijger binnen op te sluiten als ze weg ging, maar buiten laten leek haar ook niet altijd fijn, ze heeft geen kattenluikje. Nu vraagt ze aan Tijger waar hij wil zijn voordat ze vertrekt, binnen of buiten. Tijger loopt naar de deur toe als hij naar buiten wil, en blijft gewoon liggen als hij binnen wil blijven. Dat is toch prachtig communiceren zo. Er is geen twijfel, Tijger is blij en de verzorgster voelt zich niet meer schuldig als hij buiten is, omdat hij er bewust voor gekozen heeft.


Ter voorbereiding Hoe meer je dier weet wat er staat te gebeuren, van grote tot kleine zaken, hoe fijner het voor hem is. Dus bereid je dier voor op wat er gaat gebeuren. Bijvoorbeeld als de paardentandarts komt. Dit is voor veel paarden toch een stressmoment. Vertel wat er gaat gebeuren, wie er komt, wanneer, wat je van je paard verwacht etc. Hetzelfde met bezoek aan de dierenarts, op vakantie gaan, komst baby, dagje weg etc. Hoe meer informatie hoe fijner het voor je dier is. Het zelfvertrouwen van onzekere dieren kan echt gaan groeien door de communicatie.

Communiceren op afstand. 

Als je al wat bedreven bent in het communiceren met je dier terwijl je bij hem bent, kun je ook gaan oefenen op afstand. Ter voorbereiding is het fijn om een meditatie te doen. In deze gratis app vind je allerlei meditaties www.insighttimer.com. Zo kom je wat meer uit je hoofd en kun je makkelijker contact maken is mijn ervaring. Als je dan aan je dier denkt, kun je hem beelden en gedachten doorsturen en ook ontvangen. Zelf communiceer ik dagelijks met mijn dieren. Maar ook bijvoorbeeld tijdens vakantie met mijn kat Oscar, die dan thuis blijft (dankzij de goede zorg van mijn schoonmoeder die in ons huis verblijft) Ik laat hem weten waar ik ben, check in bij hem om te zien hoe het met hem gaat, en laat hem weten wanneer we weer thuis komen. Het geeft mij en ook Oscar zeker rust en vertrouwen.

 

Telepathisch contact in aanloop op het consult

Voorafgaande aan het consult maak ik via een foto telepathisch contact met het dier. Ik stem me dan af op de energie van het dier en kan op die manier contact krijgen. Ik krijg alvast door hoe het zich op dat moment voelt en ook geeft het dier soms al dingen door die van belang zijn voor de behandeling. Prettig om zo alvast kennis te mogen maken. Voor het dier voelt het daarom ook vertrouwd bij het consult, omdat we al kennis hebben gemaakt.