Selecteer een pagina

Afgelopen zomer is de Emotion Code op mijn pad gekomen. En het resoneerde direct met me. Het weghalen van vastzittende emoties, trauma’s, hoe fantastisch is dat! Ik ging eerst voor mezelf aan de slag met deze methode, met een verrassend positief resultaat. Daarna met mijn eigen dieren en ook hier zag ik prachtige veranderingen. Inmiddels zet ik het in bij elke healing bij mens en dier, het is zo’n een prachtige aanvulling op mijn werk. Ik ben er laaiend enthousiast over en dat worden jullie vast ook na het lezen van dit stuk.

 

Trapped Emotions
De Emotion Code is ontwikkeld door dr. Bradley Nelson. Het is een energetische therapie waarbij Trapped Emoties (afgekort TE), opgespoord en weggehaald worden. Deze TE, letterlijk vertaald gevangen emoties, kun je zien als vastzittende emoties. Ze ontstaan (bij mens en dier) op de momenten dat er iets heftigs gebeurd wat gepaard gaat met veel emoties maar die op dat moment niet goed doorleefd kunnen worden, een trauma (groot of klein). Deze emoties (energie) worden opgeslagen, in het fysieke lichaam. Deze opgeslagen emoties zorgen voor een blokkade, de levensenergie kan niet doorstromen.

Deze blokkades kunnen uiteindelijk zorgen voor klachten: emotionele klachten, zoals angsten, energetische klachten zoals moeheid, spirituele klachten zoals je afgesneden voelen van je zielsmissie, of fysieke klachten zoals spijsverteringsklachten.

Door deze TE op te sporen en los te laten, gaat de energie weer stromen, waardoor de klachten op kunnen lossen.

Emotion code dierOvergenomen TE’s
Dieren leven nauw samen met ons. We zijn met hen verbonden, ook in energie. Als wij zelf een emotie niet goed doorleven kan deze zich vast zetten in ons lichaam. Dieren kunnen deze TE ook overnemen. Net zoals wij TE over kunnen nemen van mensen om ons heen waar we ons verbonden mee voelen. Maar ook van onze (voor)ouders en zelfs van vorige levens. Het is moeilijk te aanvaren dat onze dieren TE overnemen van ons. Maar zo werkt energie nou eenmaal. Mijn dieren hebben (ehh hadden) ook heel wat TE overgenomen van mij. En ikzelf had vele TE van mijn (voor)ouders en dierbaren om mij heen. En nog pik ik nog weleens wat op. Zo werkt het. Ik zorg daarvoor nog beter voor mezelf, zodat ik mijn dieren zo min mogelijk belast. Probeer er met dankbaarheid naar te kijken en zie het als een kans om stapje voor stapje nog beter voor jezelf te zorgen, om zo samen met je dier te kunnen groeien.

hartmuurtje Emotion Code dier

Hartmuurtje
Niet goed doorvoelde emoties zoals angst, verdriet of woede kunnen zich vastzetten als TE en een beschermend muurtje om je hart heen vormen. Dit muurtje is effectief, want het beschermt je als het ware voor nieuwe emoties, het voorkomt hartenpijn, het voorkomt het diepere voelen. Maar aan de andere kant voorkomt het muurtje ook om echt vanuit liefde te geven en te ontvangen, je zielsmissie te volgen, te leven vanuit je hart i.p.v. vanuit het denken. Door het weghalen van het hartmuurtje kan de energie weer gaan stromen en kun je echt gaan leven vanuit je hart.

Hoe gaat het in zijn werk?
Via een foto maak ik contact met het onderbewuste van je dier (of van jou) en test door middel van spiertesten of er een TE is, waar hij zit, welke het is en of ik het mag releasen.
Soms is het van belang om te weten wanneer een TE is ontstaan en of het van het dier of de persoon zelf is, overgenomen of geërfd is. Regelmatig kom ik ook TE tegen die hun oorsprong hebben in een vorig leven. Ik release de TE één voor één. Waardoor de energie weer kan gaan stromen. Soms kunnen nog niet alle TE in één sessie gereleased worden, omdat het laagje voor laagje moet gebeuren.

Omdat ik het releasen van de TE combineer met een telepathisch gesprek kan een dier direct zijn verhaal kwijt en kunnen we dieper ingaan op het trauma wat de oorzaak is van de TE, mijn ervaring is dat dit voor dier en verzorger voor diepe healing zorgt. Omdat bepaald gedrag echt een patroon geworden is kan het soms wat tijd nodig hebben om dit gedrag te veranderen, maar het dier is hier wel toe in staat, het kan nieuw gedrag aanleren, omdat de oorzaak (de emotie) achter het gedrag weggehaald is.

Enkele voorbeelden
Een kat had een TE uit een vorig leven waarin ze verhongert was tijdens voedseltekort in een winter. Deze kat kwam bij me omdat de verzorgster helemaal “gek” werd omdat de kat steeds weer eten aan het stelen was, en het de laatste weken (sinds het kouder werd) steeds erger werd. Door de healing en het gesprek kwam er duidelijkheid in de oorzaak achter het gedrag. De TE kon ik weghalen waardoor er veel meer rust ontstond bij de kat omdat de diepe angst voor voedseltekort weggenomen was.

Een paard komt bij me, nou ja de verzorgster 😉 met verlatingsangst en enorme onrust. Tijdens de healing kon ik TE’s weghalen welke ze had opgelopen in haar nog jonge leventje, doordat ze meerdere keren al afscheid had moeten nemen van paardenmaatjes. Sinds de healing kan ze weer ontspannen en raakt ze niet meer in blinde paniek als haar huidige paardenmaatje naar de wei gebracht wordt en zij nog in haar stal staat.

Een kat was na de komst van een baby in huis behoorlijk van slag. Het is natuurlijk een grote verandering en het kost vaak wat tijd om hieraan te wennen, voor de dieren (en mensen hihi). Maar deze kat trok zich steeds meer terug in haar schulpje, ze kwam niet meer op schoot of op de bank. Ze wilde niet meer spelen, ook niet met de andere kat in huis en maakte een depressieve indruk. Na de healing waarin ik o.a. de Emotion Code toepaste ontving ik dezelfde avond al een berichtje dat ze nieuwsgierig was en op de bank lag, vlak bij de baby, yes. We hebben nog een Bach Bloesem in gezet om haar wat extra te ondersteunen en na een paar weken wat ze weer helemaal haar speelse, ondernemende zelf.