Selecteer een pagina

natuurwezens en dieren Natuurwezens zoals kabouters, eenhoorns en draken worden in Nederland bijna alleen genoemd in sprookjes en dus gelinkt aan niet bestaan. Hoe zonde is dat! Het is tijd om daar nu verandering in te brengen en ik voel me vereerd om dat samen met mijn natuurwezengidsen te mogen doen. Waarom? Omdat ik weet dat er prachtige nieuwe vriendschappen of hernieuwde vriendschappen zullen ontstaan. Onze oeroude band, vriendschap, samenwerking is me heel dierbaar en o zo waardevol.

De natuurwezens maken een steeds groter deel uit van mijn leven en ook van mijn werk. Ik kan duidelijk zeggen dat we echt (weer) samenwerken in het helen van dieren en ook mensen, en wat een prachtige samenwerking is dit. Het maakt me completer, vrolijker, wijzer en bewuster. En daarom is het tijd om mijn natuurwezenvrienden wat meer bekendheid te geven. Het gaat stapje voor stapje. Want tja de ongeziene wereld zichtbaar maken, hoe doe je dat eigenlijk? Nou ik ga gewoon een poging wagen, aangespoord door…de natuurwezens. Veel leesplezier!

De magische natuurwezens hebben krachtige vermogens om de natuur te helen op fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. En wij zijn onderdeel van de natuur, wij als mens en ook natuurlijk onze dieren. Daarom kunnen juist zij ons helpen helen. Andersom kunnen wij hen ook helpen, zodat er een prachtige wisselwerking kan ontstaan die ons beiden dient.

Zo kwamen de natuurwezens (weer) op mijn pad
Een paar jaar geleden duwde een vriendin een boek in mijn handen die ze, zo leek het, blind uit haar jaloersmakende grote boekenkast pakte. Ik las het boek in 2 dagen uit. En ja zelfs voor een boekenwurm en snelle lezer zoals ik, is dat vrij rap. De volgende keer dat ik weer bij haar was vroeg ik waarom ze juist dat boek had gepakt voor me. Huh welk boek bedoel je? Het boek van Tanis Halliwell, de zomer met het kleine volkje, over Leprachauns. Ze keek me verbaasd aan en kon zich totaal niet herinneren dat ze dat boek aan me gegeven had. En ja ze vond het zelf ook een mooi boek. Bijzonder..zo dacht ik want echt vergeetachtig is die vriendin niet. Ik vermoed dat de natuurwezens haar wat in hebben gefluisterd. En door deze fluistering begon mijn reis terug naar de natuurwezens. Want het boek had iets in mijn wakker gemaakt. Het deed iets met me. Het maakte me heel nieuwsgierig naar natuurwezens, maar het maakte ook een soort heimwee in me los. Dit heimwee gevoel zat er altijd al maar kwam nu duidelijk naar de oppervlakte.

Je hebt contact met je eigen ziel nodig om te kunnen geloven wat je niet ziet.healing voor de dier met hulp van natuurwezens
Uiteindelijk getuigt geloof van de kracht van de herinnering. 

Ik ging meer lezen over natuurwezens zoals het boek leven vanuit je Ziel en nog vele anderen boeken (zie hieronder bij Inspiratie wat leuke boekentips). Hoe meer ik las, hoe enthousiaster ik werd. Ik volgde workshops om te communiceren met natuurwezens, deed mee aan een natuurwezensceremonie en zelfs met een heuse drakendansceremonie. Wauw, wat een prachtige ontmoetingen heb ik daar gehad met de natuurwezens, van Kabouter, tot Eenhoorn en ja zelfs met krachtige Draken. Ik ontdekte welke natuurwezengidsen mij begeleiden en hoe ik met ze in contact kon komen. Ik voel me enorm gesteund en gedragen door hun aanwezigheid en onze liefdevolle oeroude verbinding.

Mijn heimwee is eindelijk verdwenen omdat ik nu kan ervaren en voelen dat mijn natuurwezengidsen bij me zijn, ook in dit leven. Mijn verbinding met Moeder Natuur is enorm krachtig geworden. Ze hielpen me mijn eigen angsten meer en meer los te laten en steeds meer in mezelf te vertrouwen. Echt in verbinding te zijn met mezelf en mijn zielsmissie te volgen: Het terughalen van magie in mijn leven en de ongeziene wereld zichtbaar maken. Tadaaaa dit lijkt me weer een prachtige stap.

Wat hebben ze aan?
Jan mijn man vroeg me laatst wat hebben ze aan? Ja daar heb ik geen antwoord op, want ik zie ze niet met mijn fysieke ogen zoals ik de fysieke wereld om mij heen zie. Ik ervaar ze met mijn innerlijk oog, een innerlijk weten. Ik voel hun energie. Soms kan ik ook voelen welke kleur een natuurwezen heeft en bijvoorbeeld hun grootte ervaren. Maar het is vooral het weten. En dat wordt steeds duidelijker. Het mooie is dat ik ook vaak bij de dieren en mensen die ik een healing geef, een natuurwezen zie wat sterk met hun verbonden is.

Mijn ervaringen met natuurwezens:

Kabouters
De Kabouters kwamen als eerste op mijn pad. Ze hebben ook een wat aardse energie in vergelijking met bijvoorbeeld de Eenhoorns, waardoor wij mensen makkelijker contact met ze kunnen maken. Ze dragen zorg voor al het leven op aarde; de dieren, planten, bomen, en ja ook voor ons mensen. Het is een ijverig volkje en altijd in de weer. Ze hebben enorm veel humor, en dat resoneert goed met mij 😉 We lachen heel wat af hihi.

Als een dier of mens wat zwaarmoedig is dan verschijnen de Kabouterkinderen om zich met hen te verbinden. Zodat ze wat lichtvoetiger en speelser door het leven kunnen gaan. Dat geeft direct meer vrolijkheid en ook dankbaarheid, zo hoor ik terug na de healing. Weet je dat Kabouters echt staan te popelen om (weer) met ons mensen te communiceren?

Je hoeft er enkel voor open te staan en het ze te vragen. Je kunt ze vragen voor hulp en advies bij praktische zaken in huis en tuin maar ook voor het helen van ons fysieke lichaam en zorg voor onze dieren, de tuin of je leefomgeving. Samen werken met de Kabouters met respect voor Moeder Aarde. Zorg dragen voor de natuur, want we zijn allemaal onderdeel van de natuur en verantwoordelijk voor onze leefomgeving.

Eenhoorns
Eenhoorns hebben een hele hoge zuivere energie. Contact met Eenhoorns is mogelijk als je zelf ook makkelijk contact kunt maken met je hart en een zuivere intentie hebt. Bij mij kwamen ze ook pas later op mijn natuurwezenpad. Diepe heling en liefde staat echt centraal in onze band samen. Ze ondersteunen me bij de grote levensthema’s en niet zozeer bij de kleine aardse zaken (daarvoor heb ik mijn kaboutervrienden). Ze kunnen diepe trauma’s helen bij mens en dier met hun krachtige hoge vibrerende energie. Ze verschijnen regelmatig tijdens mijn healingswerk, echt zo prachtig, elke keer weer ontroert het me als ik hun zuivere energie voel. En het mooie is dat er inmiddels ook eigenaren zijn die ik begeleidt die ook het contact met “hun Eenhoorns” kunnen ervaren. Wat een rijkdom. De opening naar de Eenhoorns is altijd via mijn hart. Een mooi voorbeeld van ondersteuning van de Eenhoorns bij een voorbereiding op het sterven, vrijkomen van de ziel uit het lichaam, lees je hier.

Draken
Draken helpen je bij transformatieprocessen. Het loslaten wat niet meer bij je past. Om hier doorheen te komen, het oude los te laten en het nieuwe aan te trekken, daar is enorm veel kracht, wijsheid en moed voor nodig en dat resoneert voor mij echt met drakenkracht. Ikzelf kreeg pas contact met de Draken toen ik mijn onzekerheid los had gelaten en meer in mijn eigen kracht kon gaan staan. Deze krachtige energie is nodig om contact te kunnen hebben met de Draken, want anders is hun energie te heftig voor je. Draken geven mij ook een stuk veiligheid, ze helpen me ermee de veiligheid in mezelf steeds meer terug te vinden, ze wakkeren de veiligheid in mezelf aan. Draken komen vaak tot mij in mijn dromen, waardoor ze me inzichten geven en ondersteunen in mijn eigen proces.

healing paard met hulp van eenhoornSoms verschijnen ze in de nacht en laten ze zich aan me zien met het dier waarmee ze aan het werk zijn. Zo ook bij een prachtig wit paard welke een healing van me zou ontvangen. De nacht ervoor verscheen het paard samen met een Witte Moederdraak, steeds weer opnieuw.

Tijdens de healing de ochtend erna, verscheen de Witte Moederdraak weer. Later kreeg ik terug van de eigenaresse van het paard dat in de nacht het paardenmaatje waar het witte paard mee samen stond ernstig ziek was geworden en in de vroege ochtend was ze gestorven. Nu werd me duidelijk dat de Witte Draak hen beide begeleidde bij hun eigen processen.

We zijn allemaal verbonden
In ieder van ons zit de kracht van de Draken, de kracht van de Eenhoorns, de Trollen en de Kabouters. We mogen het gaan ontdekken. We zijn allemaal met elkaar verbonden en ook met de prachtige natuur en haar wezens. Het is tijd om de twijfels, angsten, machteloosheid achter ons te laten. Laten we kiezen voor kracht, zachtheid, liefde en eenheid. Waar wachten we nog op?

Inspiratie
Sheias natuurbewustwording (Cornelis Jan Cuperus)
Diverse evenementen en cursussen om natuurbewustzijn te vergroten. Winkel met o.a. verkoop van boeken, kruiden en edelstenen in Friesland
www.sheias.nl
Boekentip: Het Tovenaarswoud, verhalen over natuurwezens.

Michael J.Roads
Schrijver van diverse prachtige inspirerende boeken over de natuur en natuurwezens.
www.michaelroads.com
Boekentips: o.a. Gesprekken met de natuur, De jongen zonder schaduw.

Angel Light Heart (Cathelijne Filippo)boek leef vanuit je ziel
Online workshops en cursussen voor lichtwerkers, om je eigen (natuurwezen)gidsen te ontmoeten. Webwinkel met o.a. boeken, kaartensets en edelstenen.
www.angellightheart.nl
Boekentip: Leef vanuit je Ziel

De Boshyacint (Margo Huggers)
Workshops met natuurwezens, healings en readings, zielsinzichten.
www.boshyacint.nl
Boekentip: De zevende kristalvrouw.

Tanis Helliwell
Schrijfster van diverse inspirerend boeken over haar contact met natuurwezens.
www.tanishelliwell.com
Boekentip: Een zomer met het kleine volkje.