Selecteer een pagina

Vol verlangen kijk je uit naar de komst van je pup. Nog eventjes en dan is het zover. Maar hoe zorg je dat de komst zo prettig mogelijk verloopt voor je pup? Ik neem je even mee in mijn voorbereidingen, wellicht heb je er ook wat aan.

De dagen vliegen voorbij, nog heel eventjes en dan komt ze…Mathilde, ons nieuwe vriendinnetje. Aan de ene kant duurt het lang, we zijn er al een eeuwigheid mee bezig, zo lijkt het. Aan de andere kant vliegen de dagen ook voorbij, de voorbereidingen nemen best veel tijd in beslag namelijk.

Zo zijn er de praktische voorbereidingen zoals het zorgen dat het huis pup-proof is. Geen kwetsbare spullen op puphoogte, een traphekje om te voorkomen dat ze naar boven gaat. Voldoende knaag-en speelmateriaal op voorraad. Passende voeding. Een rustige slaapplek.

Een holistische dierenarts, een trimster met pluk-ervaring, en voor later een hondenschool met basisprincipes die me aan spreken. Een oppasrooster voor de komende weken, zodat ze nog niet alleen hoeft te zijn. Check check.

Bovenstaande zaken zijn redelijk vanzelfsprekend. Wat echter nogal eens over geslagen is het volgende.

Bekijk het eens vanuit de ogen van je pup

Nestbezoek

Je pup verlaat haar veilige nest, moeder en nestgenootjes. Oops..heftig. Nou inderdaad! Wij hebben Mathilde in het nest al meerdere malen bezocht. Zo is zij al wat gewend geraakt met onze geur, geluid en energie.

Geurspeeltje

In het nest heeft ze al gespeeld met een speeltje van ons (deze heeft wat nachten, super romantisch, bij ons in bed gelegen, zodat het onze geur kon aannemen). Dit speeltje hebben we ook weer mee naar huis genomen, om onze dieren andersom ook aan haar geur te laten wennen.

Nestdoekje

Wij krijgen een nestdoekje mee op de dag van ophalen. Deze leggen we in haar nieuwe slaapplek neer, zodat ze de veilige nestgeur altijd zelf kan opzoeken als ze er behoefte aan heeft.

Telepathisch contact

Ik heb de afgelopen weken al regelmatig telepathisch contact met Mathilde. Zo raken we vast vertrouwd met elkaar. Op die manier zijn we straks bij het ophalen geen vreemden, maar meer als nieuwe vrienden. We kennen elkaar nog niet goed, maar zijn wel al enigszins vertrouwd met elkaar.

Voorbereiden van de andere huisgenootjes

De komst van een nieuwkomer kan nogal een inbreuk zijn op het leven van dieren die behoefte hebben aan structuur en niet zo dol zijn op veranderingen. Zoals onze kat Oscar. Al wekenlang bereiden we Oscar, maar ook Scott, stap voor stap voor. Onder andere door middel van geur vanuit het nest. De kleding die we gedragen hebben tijdens het puppybezoek laten we enkele dagen in de kamer liggen. Zodat Scott en Oscar aan de geur wennen. Het speeltje uit het nest ligt al bij de slaapplek van Mathilde.

Eén voor één zetten we de spullen van Mathilde neer in de kamer. Oscar heeft meestal elke 2 weken een andere slaapplek. Hij heeft het mandje en kussen van Mathilde dus goed ingeslapen.

Scott gaat regelmatig even snuffelen bij de slaapplek van Mathilde en speelt af en toe met een puppyspeeltje.

Scott en Oscar heb ik beide laten weten dat Mathilde komt, wie ze is, dit communiceer ik met ze. De verrassing is er dus wel van af  hihi 😉

En dan komt ze straks eindelijk thuis…
Wat heeft ze dan nodig?
Wat vindt ze fijn?
Hoe kan ik haar zo goed mogelijk helpen om zich veilig te voelen?
Hoe kan ik zorgen dat we samen een mooie band kunnen opbouwen?

Wie is Mathilde…geen idee…we gaan het ontdekken..ik kan niet wachten!

Ik hoop dat ik jou door middel van deze voorbereidingen ook wat geholpen heb voor een zo prettig mogelijke start voor jou en je pup.

 

Wil je meer advies? Dan kun je uiteraard altijd contact met me opnemen via info@behandelnatuurlijk.nl of  06-53898106