Selecteer een pagina

De Jassentechniek is een techniek waarbij jassen uitgetrokken worden. Energetische jassen. Deze energetische jassen hebben we (mens en dier) onbewust aangetrokken tijdens ons leven. Deze jassen, als je het je letterlijk voorstelt, zorgen ervoor dat je niet meer soepel en vrij door het leven kunt gaan. Je draagt een last, een energetische last. En als deze energetische last langdurig bij ons blijft zakt het door in ons emotionele, mentale en ook fysieke lichaam waar het voor klachten kan zorgen. Reden genoeg dus om deze energetische ballast, onze jassen uit te trekken. Zodat we weer vanuit onze eigen kracht ons levenspad kunnen volgen. De Jassentechniek is ontwikkeld door Hans de Waard.

 

Wanneer zet ik het in? 

De jassentechniek zet ik voornamelijk in bij dieren waarvan ik voel dat er een soort sluiter omheen zit. Dat merk je bijvoorbeeld als een dier helemaal samensmelt met een bepaalde emotie (zoals bijvoorbeeld angst of verdriet) waardoor zijn eigen ik niet meer goed zichtbaar is. Door de sluiter (energetische ballast) weg te halen komt de eigenheid van het dier weer tevoorschijn.

 

Voor wie? 

Het is toepasbaar bij alle dieren, van paard tot hond, konijn en zelfs geiten en schapen. Regelmatig behandel ik ook de eigenaar mee als er een gemeenschappelijk thema is.

 

Hoe gaat het in zijn werk? 

Het is een energetische therapie welke ik op afstand via een foto toe pas. Na een goede voorbereiding (aarding en bescherming) maak ik een hartverbinding met het dier of de persoon. Daarnaast maak ik verbinding met de jassentechniekenergie. Dan ga ik stap voor stap alle jassen langs en voel welke jassen het dier draagt en welke jassen er losgelaten mogen worden. Deze haal ik dan weg. Na het weghalen check ik welke jassen het dier kunnen
beschermen en helpen zoals een eenheidsjas of een lichtjas. Deze plaats ik bij de persoon of het dier ter ondersteuning. Na 6 weken doe ik opnieuw een sessie omdat er door het verwijderen van de oude jassen nieuwe ballast boven kan zijn gekomen. Vaak combineer ik de Jassentechniek met een healing en/of ondersteuning in de vorm van Bach Bloesems of homeopathie.

 

Enkele voorbeelden van jassen. 

Elk dier en mens krijgt in zijn leven te maken met trauma’s. Dat kunnen grote of kleine trauma’s zijn. Zoals bijvoorbeeld bij veel diersoorten de scheiding van de moeder op vaak toch te jonge leeftijd. Of het verlies van een dierbaar maatje. Er blijft dan als het ware een stukje verdriet zitten, waar heel makkelijk nieuw verdriet aan kan gaan plakken als een magneet. Als je dit stukje opschoont dan verwijder je de magneet en natuurlijk kan er dan weer nieuwe ballast ontstaan, maar je voorkomt dat het teveel wordt. Voorbeelden van jassen zijn de weesjas, stressjas, projectiejas en de traumajas.

 

Resultaten. 

Elk dier en mens reageert anders op de jassentechniek omdat ze ook elk hun eigen ballast dragen…droegen. Maar elk dier laat na de Jassentechniek meer blijheid zien.

Een hond die nooit met andere honden speelde maar na de jassentechniek ineens buiten in het park een andere hond uitnodigde voor een spelletje. Hoe ontroerend is dat! Maar ook een hond welke een zwaar verleden had en altijd toch wat afstand hield met zijn verzorger, na de sessie ineens aan kwam zetten met een speeltje en de verzorgers uit daagde tot een spelletje.

Een kat die nooit speelde, zelfs als kitten niet. Maar na de sessie ineens vanuit zichzelf aan de haal gaat met een speeltje in huis. En regelmatig met een dikke speelstaart door het huis rent.

 

Het zijn soms hele subtiele signalen maar voor een verzorger en het dier betekend dit al zoveel. De dieren voelen zich vrijer, blijer en speelser omdat ze hun ballast kwijt zijn. 

Een kat die regelmatig in zijn slaap een akelig harde gil gaf, wakker werd en heel verschikt om zich heen bleef kijken en in huis plaste. Na het verwijderen van de jassen zijn de nachtmerries en het in huis plassen verleden tijd.

Een paard dat na de jassentechnieksessie vanuit zichzelf ineens echt contact maakte met zijn verzorgster. Veel meer rust ervaarde en minder angstig was, waardoor er eindelijk weer een buitenrit gemaakt kon worden, in verbinding, vanuit vertrouwen.

Een konijn dat erg geschrokken was van een kat in de tuin, durfde de tuin niet meer in. Na de jassentechnieksessie durfde ze stapje voor stapje de tuin weer te verkennen.

Nog een voorbeeld van twee geiten die na het overlijden van hun kuddeleider langdurig bleven rondhangen op de plek waar hun maatje overleden was. Ze gingen niet meer zelf de weide in om te grazen. Rouwen is een natuurlijk proces voor dieren maar als dit weken duurt en hun gezondheid in gevaar komt hebben ze soms onze hulp nodig. Na een Jassentechnieksessie en healing gingen beide geiten weer de weide in om te grazen en konden ze hun maatje en hun verdriet in liefde loslaten. Prachtig toch om ze zo te kunnen helpen.

 

Ook voor jouw dier?

Heb je het idee dat je dier zijn ballast ervoor zorgt dat hij niet helemaal ten volle van het leven kan genieten, dat hij geremd wordt en dat bepaalde patronen en wellicht angsten een te grote rol spelen in zijn leven? Neem dan gerust contact op. Misschien dat de jassentechniek ook jouw dier verder kan helpen op weg naar een vrijer en blijer leven.