Selecteer een pagina

Aarden, even je schoenen of slippertjes uit en met je blote voeten in het gras. Aarden is goed voor onze gezondheid, dat is wetenschappelijk vastgesteld. Toch doen we het veel te weinig, op blote voeten lopen en contact maken met de helende aarde, terwijl het zo makkelijk is eigenlijk, zeker in de zomer.

Waarom is het zo gezond?

Even een korte uitleg. Als je lichaam wordt aangevallen door ziektekiemen zoals een virus of bacterie snellen o.a. de witte bloedcellen erop af om de ziekteverwekker onschadelijk te maken. Sommige van die cellen maken vrije radicalen aan die helpen met het opruimen van de beschadigde cellen. Deze vrije radicalen zijn positief geladen cellen die op zoek gaan naar geladen delen van de binnendringers en het beschadigde weefsel. Ze breken de indringer af en ruimen op, wat ervaren wordt als een ontstekingsreactie. Aan het einde van dit proces moeten de vrije radicalen weer geneutraliseerd worden, dit gebeurt door de anti- oxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Maar als er een tekort aan anti-oxidanten is bijvoorbeeld gebrekkige voeding dan kunnen de vrije radicalen in het gezonde lichaam op zoek gaan naar positief geladen cellen, met bijvoorbeeld een chronische ontsteking tot gevolg. En daar komt het aarden om de hoek kijken. Want onze prachtige aarde heeft namelijk een overvloed aan vrije elektronen. Dus om overvloed aan vrije radicalen te voorkomen, kunnen we aarden.

Door te aarden worden de vrijgekomen vrije radicalen weer geneutraliseerd wat niet alleen ontstekingen voorkomt, maar ook ons immuunsysteem versterkt. 

Hoe simpel en mooi kan het zijn. Zo makkelijk en natuurlijk. Terug naar onze basis. Laad op en herstel. Boost je lichaam.

Trek je schoenen uit en aard.

Hier vindt je nog wat meer info over earthing

https://www.youtube.com/watch?v=Uybp04_3BqM   (kort)

https://www.youtube.com/watch?v=44ddtR0XDVU     (lang)