Selecteer een pagina

Tijger

Via een vriendin zijn we bij Daphne terecht gekomen, toen onze poes Tijger erg ziek was: ze at niet meer, dronk niet meer en maakte geen contact meer met ons. De dierenarts heeft Tijger grondig onderzocht en hoewel bleek dat de lever- en galwaarden niet optimaal waren, kon er niet echt een oorzaak voor haar ziek zijn vastgesteld worden. Ik heb geprobeerd Tijger te dwangvoeren. Dit was een must om te voorkomen dat ze zou uitdrogen. De eerste paar keer accepteerde ze de spuit, maar al snel niet meer. Daphne heeft haar, meteen nadat ik haar een berichtje gestuurd had, op afstand (via een foto) wat extra kracht gegeven en contact met haar gemaakt.  Hierdoor maakte Tijger ook direct weer wat contact met ons: ze keek ons weer aan in plaats van dat ze zich van ons weg draaide.

De volgende dag kwam Daphne bij ons thuis om Tijger verder te onderzoeken. Ze heeft Tijger een aantal middelen voorgeschreven (o.a. homeopathie). Tijger was echter al zo ziek dat ik die middelen er maar met moeite in kreeg. Ook at en dronk ze nog steeds niet en weigerde ze de spuit voor het dwangvoeren. Wel maakte Tijger weer meer contact met ons. Door te zien hoe Daphne contact met haar maakte en met behulp van tips van Daphne, lukte het ons met Tijger te communiceren. En dat heeft haar uiteindelijk gered.

Na een paar dagen worstelen met Tijger, die nog steeds echt niet wilde eten en drinken, hebben we vertrouwd op de natuur. Ze gaf op verschillende manieren heel duidelijk te kennen geen dwangvoer meer te willen. In plaats daarvan hebben we allerlei soorten voer voor haar neergezet en met onze gedachten (de kinderen hielpen hier ook ontzettend goed bij mee) hebben we haar steeds verteld hoe belangrijk het voor haar was om weer te gaan eten. Twee nachten zijn heel spannend geweest, we dachten echt haar ‘s ochtends opgerold in een hoekje te vinden, maar de tweede ochtend bleek ze ‘s nachts warempel een klein hapje gegeten te hebben! Overdag echter weer niets, dus weer een spannende nacht, maar ‘s ochtends bleek ze weer wat gegeten te hebben en nu al wat meer! Vanaf dat moment ging het steeds weer een beetje beter (we konden de voorgeschreven middelen nu ook aan haar geven en deze hebben haar heel goed geholpen haar eetlust weer verder terug te krijgen) en inmiddels is onze Tijger weer helemaal beter en hebben we nog beter contact met haar dan voor ze ziek was.

Daphne is bij het hele proces heel betrokken geweest. Als ik vragen had, reageerde ze direct en uit alles bleek dat Daphne oprecht geïnteresseerd was in hoe het met Tijger ging. Het moment dat ik besloot de natuur z’n gang te laten gaan, vond ik super moeilijk en ook op dat moment heb ik telefonisch heel veel steun van Daphne gehad.

 Daphne, namens ons allemaal, ontzettend bedankt voor je tijd, kracht en oprechte interesse in Tijger en ons gezin!

 Lieve groetjes Anne

Gepubliceerd op

9 augustus 2019