Selecteer een pagina

Jochem

– Artrose-

Jochem is de een cyperse (je-weet-wel) kater. Hij komt oorspronkelijk uit het asiel, waardoor het niet helemaal duidelijk is wat voor leeftijd hij heeft. Vermoedelijk is hij een jaar of 13. Hij woont nu al heel wat jaren bij Mary.

In het asiel waren zijn bewegingen al wat stram waardoor ze artrose vermoedden. De eerste jaren bij Mary leverde dit geen zichtbare beperkingen op, totdat hij ineens op 3 poten liep. Er zijn toen röntgenfoto’s gemaakt waaruit bleek dat er flink artrose zat bij zijn knieën en heupen. De dierenarts adviseerde levenslang Loxicom (NSAID). Door de inzet van de Loxicom kon Jochem al vrij snel alle 4 zijn poten weer belasten.

Echter Mary wilde Jochem niet de rest van zijn leven de Loxicom geven, omdat dit nogal een belasting voor zijn lichaam is. Aan de andere kant was ze ook blij dat hij pijnvrij was. Daarom schakelde ze mij in.   

 

Jochem heb ik helemaal onder de loep genomen. De artrose leek puur een fysiek probleem. Jochem is helemaal op zijn plek bij Mary, kan zijn wie hij is. Vermoedelijk is de artrose ontstaan door onvolledige voeding uit het verleden en misschien ook een stukje erfelijke aanleg.

Het behandeladvies voor Jochem was gericht op stimuleren van de doorbloeding, pijnstilling en ondersteuning van de reinigende organen. Zo werd er TTouch ingezet, het voer aangepast, en supplementen en kruiden gegeven. Langzaam hebben we de Loxicom afgebouwd. En met een goed resultaat. Jochem is namelijk al een half jaar helemaal van de Loxicom af en pijnvrij. Hij springt op de bank, loopt zelfs de trap weer op en zit af en toe achter een vogeltje aan.

Het artroseproces kunnen we niet stoppen, maar wel vertragen. De pijn hebben we kunnen stillen waardoor de beweeglijkheid vergroot wordt en op deze manier ook het ziekteproces vertraagt (betere doorbloeding, afvoer afvalstoffen en aanvoer voedingsstoffen). Zijn reinigende organen hebben we extra ondersteund zodat de gevolgen van de Loxicom beperkt blijven. Zo kan Jochem ondanks zijn artrose op een pijnvrije manier door het leven gaan.

Gepubliceerd op

28 december 2019