Selecteer een pagina

Bram en de meiden

katten koppelenEven voorstellen ‘onze Bram’ en de meiden!

Bram had ons huis uitgekozen zo’n twee jaar geleden om te schuilen tegen slecht weer en voor een slaapplek. In het begin probeerde wij hem nog weg te jagen want een zwerfkat rond het huis, tja ach met twee huiskatten die het van binnenuit allemaal moesten bekijken leek ons niet handig.

Maar Bram besloot om niet weg te gaan, soms zagen we hem enkele dagen niet en dan was hij er in eens weer, inmiddels was ik wel een zoektocht begonnen d.m.v. sociale media, buren etc. om te traceren of hij toch ergens thuis hoorde, helaas! In een oud schuurtje in onze tuin had ik een mand gezet met stro en een deken, bakje water en brokjes. En als hij er was schoof ik heel voorzichtig een bakje natvoer naar binnen. Hij liep niet van me weg, maar vond het heel spannend en dook dan diep weg in zijn mandje…

Nou lang verhaal kort, Bram ( aan deze naam zijn we gekomen via mijn volgers op Instagram, we hadden er een namen quiz van gemaakt ) kwam steeds vaker terug met diepe wonden van het vechten, hinkelend, en soms kon hij niet eens uit zijn ogen kijken van de ontstekingen en pijn eraan. Gelukkig kregen we via de dierenarts wel medicatie voor hem, na het zien van foto’s en de verhalen.

Er moest iets gaan gebeuren, onze eigen dierenarts wilde / kon hem niet helpen mochten wij hem kunnen vangen of lokken. Dus een andere dierenarts bereidt gevonden en ja hoor….daar waren we van harte welkom met Bram áls en dan…

Kerst 2021, eerste kerstdag deze dag begon net als ieder ander, geiten en de kipjes eten geven en kijken of Bram er is. Ja hoor! Hij lag in zijn mandje te slapen, en wonder boven wonder mocht ik heeeeel dichtbij komen, voor het eerst! En toen, toen ik mocht hem aaien…mijn hart smolt en de tranen kwamen! Wat een geluksmoment 😊

April 2022 konden we Bram  ’s avonds in de garage lokken met lekker eten en de volgende  meteen de volgende ochtend de dierenarts gebeld. Toen ging het snel…Bram werd geholpen, alle wonden werden schoongemaakt, pootje waar hij mank mee liep mistte twee nagels deze werd ook gerepareerd, hij werd gecastreerd en gechipt! Bam!

Dag erna mocht hij mee naar huis, maar toen…een zwerfkat in huis met twee huiskatten. Hij had wel zijn eigen kamer en op die manier konden we hem aan het huis laten wennen en alle geuren en de meiden. Na enige tijd zagen we al dat wij dit niet alleen gingen redden. Gelukkig is onze redding altijd dichtbij!

Daphne!! Met Daphne hebben wij onderhand met alle dieren in en om het huis en stal al zulke mooie resultaten en momenten meegemaakt dus alle vertrouwen in haar! En het is nog eens een leuk en lief mens!

Bram

Afspraak gemaakt, Daphne kwam langs en ging in gesprek met de poezenmeiden en Bram. Sommige dingen blijven geheim dus we weten niet alles wat gezegd is door ze haha.

Alle drie de poezenbeesten kregen hun middeltje en deze moesten helemaal opgemaakt worden. Per week zag je ze veranderen…Bram werd milder en de dames werden iets pittiger..Doortje de oudste van de twee dametjes die was altijd beetje angstig en afwachtend, nú is zij the little big boss cat lady. Nu na iets van 7 maanden is het geheel in rust met elkaar, er wordt samen geleefd, gegeten en Bram hij is écht een wereldwonder, altijd op straat geleefd en nu gaat hij per dag maximaal een half uur naar buiten en daarna staat hij weer schreeuwend voor de deur, speelt de hele dag door en ’s avonds ligt hij naast ons op de bank.

Daphne is en blijft onze rots in onze dierenwereld.

Betrokken als ze is, wanneer je een foto of video stuurt ze is er altijd blij mee.. 😊 Dankjewel!!!

Liefs Daphne (van Daphne’s dierverzorging at home), Joost, Doortje, Koekie en Bram!

Sorry voor de lange lap tekst, heeft met blijdschap te maken.

Gepubliceerd op

2 december 2022