Selecteer een pagina

Begeleiding ouder dier

Het oudere dier kan vaak extra ondersteuning gebruiken. Niet alleen fysiek omdat zijn lichaam minder sterk wordt en hij wellicht te maken heeft met ouderdomsklachten zoals artrose, dementie of incontinentie. Maar ook op het mentale emotionele stuk omdat je dier wat angstig of onzeker is omdat hij nu minder op zijn lichaam kan vertrouwen.

 • Wil je dat ik met je meedenk? Omdat het in deze fase zo fijn is om iemand naast je te hebben staan die er voor jou en je dier is.
 • Wil je weten waar je dier behoefte aan heeft? Ik maak contact met jou dier zodat hij kan aangeven wat hij nodig heeft in deze laatste levensfase.
 • Wil je naast de medicatie van de dierenarts ook natuurlijke middelen inzetten? Om eventuele bijwerkingen van de medicatie te beperken en organen extra te ondersteunen.

Lieve Daphne, ik denk ruim 5 jaar alweer behandelde je Kiko, wat begon met eczeem en spondylose en hulp bij gescheurde kruisbanden. De laatste tijd vooral dementie en zo goed mogelijk voor zijn oude lijfje zorgen. Door jouw hulp en altijd luisterend oor (voor Kiko en ons) en de middelen hebben we bijna 17 jaar van onze liefste Kiko mogen genieten. Dank je wel! Een knuffel van mij en Kiko in gedachten.

Olga en hond Kiko

Sterftebegeleiding

En dan het moeilijkste stuk; het afscheid nemen.

 • Wanneer bepaal je het moment?
 • Hoe bepaal je het moment?
 • Met wie bepaal je het moment?

Allemaal moeilijke vragen. Ik help je graag zodat je deze vragen makkelijker kunt beantwoorden. Door met jouw dier telepathisch contact te maken kan ik doorgeven wat je dier nog aan je kwijt wilt, en wat zijn wensen zijn. Zo kun je gericht een keus maken. Ook begeleid ik je in jullie contact samen, zodat je zelf vanuit vertrouwen afscheid kunt nemen, zonder schuldgevoel, zonder angst en ja natuurlijk met verdriet en dat mag er ook zeker zijn.

 

Voor het overgaan kan ik je dier helpen door een healing te geven zodat hij alle ballast die hij nog bij zich draagt los kan laten. Ook kunnen we natuurgeneeskundige middelen inzetten die het proces ondersteunen zoals Bloesems of etherische oliën waarmee het leven hier op aarde makkelijker vanuit vertrouwen en liefde losgelaten kan worden. Het kan zijn dat het loslaten van je dier bij jouw gepaard gaat met angst omdat oude pijnstukken bij jouw geraakt worden. Door healing kan ik jou hier ook mee helpen.

 

Beste Daphne, we hebben veel steun gehad aan je aanwezigheid bij het sterven van onze lieve kat Boris. We hebben Boris 10 jaar gehad, hij kwam bij ons toen hij 5 jaar was. We missen hem nog steeds maar je aandacht gaf ons rust.

Ton en kat Boris

Rouwbegeleiding

Is je geliefde(huis)dier overleden, recentelijk of al wat langer geleden, maar zijn er toch nog terugkerende vragen, zoals

 • Heb ik er wel goed aan gedaan om hem te laten gaan?
 • Was het wel de juiste plek en de juiste tijd?
 • Heeft mijn dier nog een boodschap voor me?
 • Ben je nog overdonderd door al het verdriet van het verlies?
 • Voel je je schuldig dat je je dier in hebt laten slapen?
 • Vind je het lastig om een verbinding met je andere dieren aan te gaan, nu je dier is overleden?
 • Misschien kampt je achtergebleven dier met het verlies en wil je inzicht hoe je die kunt helpen met het rouwproces?
 • Twijfel je of je al ruimte heb voor een nieuw dier in je leven?

Neem dan contact op. Ik help je graag verder.

Dit traject is op maat, we stemmen het samen af, en kan op afstand (via Zoom, Skype of telefonisch) of aan huis of een combinatie.

 

Natuurgeneeskunde is geen vervanging voor de dierenarts. Heeft uw dier ernstige klachten, ga dan eerst naar de dierenarts.