Selecteer een pagina

Natuurwezens

natuurwezens en dieren Natuurwezens zoals kabouters, eenhoorns en draken worden in Nederland bijna alleen genoemd in sprookjes en dus gelinkt aan niet bestaan. Hoe zonde is dat! Het is tijd om daar nu verandering in te brengen en ik voel me vereerd om dat samen met mijn natuurwezengidsen te mogen doen. Waarom? Omdat ik weet dat er prachtige nieuwe vriendschappen of hernieuwde vriendschappen zullen ontstaan. Onze oeroude band, vriendschap, samenwerking is me heel dierbaar en o zo waardevol.

(meer…)

Trapped Emotions

Afgelopen zomer is de Emotion Code op mijn pad gekomen. En het resoneerde direct met me. Het weghalen van vastzittende emoties, trauma’s, hoe fantastisch is dat! Ik ging eerst voor mezelf aan de slag met deze methode, met een verrassend positief resultaat. Daarna met mijn eigen dieren en ook hier zag ik prachtige veranderingen. Inmiddels zet ik het in bij elke healing bij mens en dier, het is zo’n een prachtige aanvulling op mijn werk. Ik ben er laaiend enthousiast over en dat worden jullie vast ook na het lezen van dit stuk. (meer…)

Met vertrouwen afscheid nemen van je dier

hulp bij afscheid nemen van je dierAfscheid nemen van je dier, het is iets waar elke dierenvriend vroeg of laat mee te maken krijgt. Een moment waar je niet omheen kunt. Je kunt het niet over slaan en vaak wordt er weinig tijd voor vrijgemaakt. Tuurlijk het is een zwaar thema, maar door er weinig aandacht aan te besteden wordt het niet lichter. Eigenlijk is het juist andersom; door er aandacht en tijd aan te besteden kan het, (meer…)

De Jassentechniek

De Jassentechniek is een techniek waarbij jassen uitgetrokken worden. Energetische jassen. Deze energetische jassen hebben we (mens en dier) onbewust aangetrokken tijdens ons leven. Deze jassen, als je het je letterlijk voorstelt, zorgen ervoor dat je niet meer soepel en vrij door het leven kunt gaan. Je draagt een last, een energetische last. En als deze energetische last langdurig bij ons blijft zakt het door in ons emotionele, mentale en ook fysieke lichaam waar het voor klachten kan zorgen. Reden genoeg dus om deze energetische ballast, onze jassen uit te trekken. Zodat we weer vanuit (meer…)

Mindfulness met je dier

We zorgen goed voor onze dieren door middel van goede socialisatie, passende voeding, dagelijkse wandelingen, ritjes, speelpartijen, dierenarts, fysio, natuurgeneeskundige etc, alles om ze gezond te maken of houden. Maar we vergeten daarbij vaak de ontspanning. Net als bij onszelf ;-). Echt tot rust laten komen, helpen loslaten van emoties na een spannende ervaring, helpen verwerken, maar ook samen verbinding zoeken vanuit de rust en ontspanning. Zonder te moeten, zonder agenda, zonder verwachtingen. Gewoon samen zijn, in ontspanning. Echt verbinden. Onze dieren gaan (meer…)

Aarden

Aarden, even je schoenen of slippertjes uit en met je blote voeten in het gras. Aarden is goed voor onze gezondheid, dat is wetenschappelijk vastgesteld. Toch doen we het veel te weinig, op blote voeten lopen en contact maken met de helende aarde, terwijl het zo makkelijk is eigenlijk, zeker in de zomer.

Waarom is het zo gezond?

Even een korte uitleg. Als je lichaam wordt aangevallen door ziektekiemen zoals een virus of bacterie snellen o.a. de witte bloedcellen erop af om de ziekteverwekker onschadelijk te maken. Sommige van die cellen maken vrije radicalen aan die helpen met het opruimen van de beschadigde cellen. Deze vrije radicalen zijn positief geladen cellen die op zoek gaan naar geladen delen van de binnendringers en het beschadigde weefsel. Ze breken de indringer af en ruimen op, wat ervaren wordt als een ontstekingsreactie. (meer…)

Communiceren met je dier

Doe jij dat wel eens? Communiceren met je dier? Het is heel natuurlijk maar toch zijn we er op de één of andere manier een beetje vanaf geraakt. Best wel jammer, want het maakt het leven van jou en je dier zo veel mooier, dat kan ik je beloven.

Tijdens mijn consulten komt het bijna altijd wel ter sprake. En vaak geef ik het op als “huiswerk”. Met als resultaat dat de band nog verder verdiept tussen dier en verzorger.

(meer…)

Kat, paard of hond met artrose?

Artrose kom ik regelmatig tegen bij voornamelijk oudere dieren. Artrose is een chronische aandoening. Door de inzet van passende middelen kan met natuurgeneeskunde echter het ziekteproces wat vertraagd worden, de pijn vermindert en de beweeglijkheid vergroot. Heb je een kat, paard of hond met artrose? Denk dan eens aan natuurgeneeskunde.

Wat is artrose?

Bij artrose is er sprake van (meer…)

Natuurlijke behandeling van diarree bij je kat

Diarree bij je kat. “Ze zal wel wat verkeerds gegeten hebben, een virusje, wormen of misschien is stress de oorzaak.” Een paar dagen dunnere ontlasting is nog niet zo erg, maar als het elke keer weer terug komt , wormen geen rol spelen, of als de ontlasting misschien nog nooit goed is geweest? Je hebt misschien al van alles geprobeerd; diarreeremmers, wormmiddelen, verschillende soorten (licht verteerbaar)voer. Tja wat moet je dan?  Ik help je dan graag op zoek te gaan naar de oorzaak en deze aan te pakken. Op weg naar een duurzaam resultaat. (meer…)

Je hond bewust vaccineren, of niet?

Je hond bewust vaccineren, of niet? Om te voorkomen dat dieren ziek worden wordt er geadviseerd om te vaccineren. De meeste vaccins zijn voor virusziekten (o.a. paard-influenza, kat-niesziekte, hond-parvo). Een enkel vaccin zoals de Lepto, tegen Leptospirose (ziekte van Weil) is tegen een ziekte veroorzaakt door een bacterie. Een virus laat zich niet doden door medicatie, zoals bacteriën zich laten doden door antibiotica.

Het eigen immuunsysteem van een dier zal een virus moeten remmen. Lukt dit niet dan zal het virus zich snel kunnen vermenigvuldigen in het dier.  Door (in)direct contact kunnen ook soortgenoten worden besmet.

Voordelen vaccinatie 

(meer…)